Kembridže apdovanota kraštiečio režisieriaus filme suvaidinusi aktorė

Kraštiečio Ado Burkšaičio filmas „Mėta“ įvertinimo sulaukia ne pirmąkart, šįkart apdovanota ir pagrindinį vaidmenį atlikusi aktorė. K. Ramanauskaitės nuotr.

Kovo 2 d. tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje „The Watersprite Film Festival“, vykusiame Kembridže, Jungtinėje Karalystėje, jaunoji lietuvių aktorė Elena Vasiliauskaitė laimėjo apdovanojimą už geriausią vaidybą. 10-metė Elena suvaidino pagrindinį Mėtos vaidmenį režisieriaus Ado Burkšaičio filme tuo pačiu pavadinimu – „Mėta“.

„Ačiū už įvertinimą ir galimybę apsilankyti šiame festivalyje. Filmavimo metu patyriau daug įdomių patirčių. Buvo intensyvu, bet jaučiausi laiminga, nes galėjau mokytis iš tikrų aktorių. Ačiū filmavimo komandai, kuri buvo labai draugiška, ypač režisieriui Adui Burkšaičiui ir mamai, kuri mane palaikė šioje kelionėje“, – atsiimdama apdovanojimą Kembridže angliškai dėkojo Elena Vasiliauskaitė, kur dieną prieš drauge su režisieriumi Adu Burkšaičiu pristatė filmą konkursinėje programoje bei atsakinėjo į žiūrovų klausimus.

Trumpametražis A. Burkšaičio magistro diplominis filmas „Mėta“ vaizduoja ankstyvą pavasarį vienišame kaime, kuriame mergaitė stengiasi rasti pagalbą savo sužeistam šuniui. Mėtos kelionė kelia klausimus apie kaltę ir kolektyvinę bendruomenės atsakomybę.

„Mėtos“ pasaulinė premjera įvyko Vienos trumpametražių filmų festivalyje, netrukus po to filmas buvo rodytas Palm Springs tarptautiniame kino festivalyje, „OFF COURTS“ festivalyje Prancūzijoje bei Izmiro trumpametražių filmų festivalyje, kur buvo apdovanotas prizu.

Lietuvoje filmo premjera, dalyvaujant kūrybinei grupei bei aktoriams, įvyks balandžio 30 d., 18:30 val. „Multikino“ kino teatre Vilniuje. Po premjeros vyks režisieriaus klausimų-atsakymų sesija. 

„Draugo“ inf. 

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.