NATO 20-metis paminėtas ir Šakiuose

Lietuvos bei NATO vėliavos, minint narystės aljanse 20-metį, praėjusį penktadienį suplazdėjo ir prie Šakių savivaldybės administracinio pastato. D. Pavalkio nuotr.

Kovo 29-ąją Šakiuose, kaip ir daugelyje kitų šalies vietų, paminėta Lietuvos narystės NATO 20 metų sukaktis.

Ta proga prie savivaldybės pastato Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 205-os pėstininkų kuopos kariai bei Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės šauliai iškilmingai iškėlė Lietuvos bei NATO vėliavas. Vicemeras Darius Jakavičius pasidžiaugė, kad minėjime dalyvauja ir būrys Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių bei mokytojų.

Susirinkusiems jis priminė, kad ši prasminga sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė bei ką mums suteikė NATO. Anot vicemero, didesnė dalis jaunesniosios kartos atstovų net nesusimąsto ir nesupranta, kad galima gyventi kitaip, tačiau atkūrus šalies nepriklausomybę tikslo link buvo judėta ryžtingai ir nuosekliai.

„Narystė NATO iš esmės pakeitė šimtmečius Lietuvos likimą lėmusias geopolitines ir istorines sąlygas. Taip pat ir mūsų savivoką – suprantame, kad Lietuvos narystė šioje organizacijoje yra mūsų saugumo ir augimo garantas. Taip pat ir atsakomybę patiems ir kartu su sąjungininkais priimti ir įgyvendinti sprendimus dėl nacionalinio ir kolektyvinio saugumo užtikrinimo“, – kalbėjo vicemeras pabrėždamas, kad itin svarbu, jog patys kuriame saugumą ir stabilumą bei bendromis demokratinėmis vertybėmis grįstą ateitį.

2004 m. kovo 29 d. Lietuva tapo visateise Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos NATO nare. Galingiausias pasaulyje gynybinis aljansas šiuo metu vienija 32 šalis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.