Veiklios rajono moterys šventė savame rate

moteru_klubasKovo 8 dieną Šakių viešosios bibliotekos salėje Moterų klubo narės surengė savo dienos paminėjimo šventę. Jei anksčiau šią dieną lydėjo dėmesį prikaustantys spektakliai, nuotaikingi koncertai ir humoro nestokojantys renginiai visai rajono visuomenei, tai šiemet, atrodo, kad mūsų moterys norėjo likti mažiau pastebėtos ir šventė savame rate.

Nuotr. Šakių moterų klubo narės nenusiminė, kad kovo 8 dieną nepavyko surengti iš anksto planuotos Gerumo akcijos su Edita Mildažyte, todėl apsiribojo ramiu savo šventės paminėjimu.   

Į Šakių moterų veiklos klubo renginį „Mes – Moterys“ atvyko Šakių rajono literatų klubo „Lygumų šaltinis“, vadovaujamo Laimos Rimienės, atstovės, Šakių žmonių su negalia sąjungos rankdarbių klubo „Bitutės“ darbštuolės, kurias subūrė Teresė Virokaitienė, energingos našlių klubo „Nendrės“ moterys, vadovaujamos Onutės Valaitienės, Lukšių moterų klubo  „Fedora“ narės,  kurioms vadovauja  Aldona Plaušinienė ir Šakių viešosios bibliotekos moterų kolektyvas bei jų direktorė Regina Ūsienė.

Šakių moterų klubo vadovė Aurelija Grinkevičienė teigė, kad mintis sukviesti visas kūrybingas rajono moteris iš įvairių klubų ir organizacijų į vieną renginį kilo dalyvaujant Grundtvig mokymosi partnerysčių projekte „Tu tai gali!- naujos galimybės moterims turėti nuosavą verslą“, kurio tikslas atskleisti moterų kūrybinius sugebėjimus ir skatinti ieškoti galimybių užsidirbti iš savo sukurtų darbų. Todėl čia buvo galima apžiūrėti auksarankių rajono moterų kūrybos darbų parodėlę.
 
Šakių moterų veiklos klubo narės galėjo pasigirti nuostabiais, savo rankomis dekoruotais, šilkiniais šalikėliais, Dianos Vizgirdienės ir Violetos Seredžiuvienės tapytais paveikslais. Klubas „Bitutės“ eksponavo kruopščiai nertus rūbus ir staltieses, ypač visiems patiko jų pagamintos sagės ir kiti papuošalai.  Lukšių moterų klubo atstovės į šventę atvyko pasipuošusios Vilmos Kubilienės megztais drabužiais, o Reda Pečiulienė surengė mažutę savo darbelių su varlėmis parodėlę. Asta Bybartienė eksponavo iš natūralių medžiagų pačios pasiūtas šlepetes. Ji jau sukūrė savo verslą ir, pasak A.Grinkevičienės, šiame partnerysčių projekte yra realus praktinis verslo pavyzdys, pripažintas vienu geriausių ir išradingiausių.

Renginyje dalyvavo ir veiklias moteris pasveikino rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius su žmona, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė bei vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė. Seimo nario Mindaugo Basčio sveikinimus perdavė iš sostinės atvykęs Lietuvos muzikos prodiuseris Egmontas Bžeskas, o jo draugai – gitaros virtuozas Aurelijus Globys ir flamenko šokėja Liucija Puidokaitė padovanojo nuotaikingą muzikinį pasirodymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.