Kriūkiečiai pagerbė iškiliausius savo krašto žmones

Liepos 27 dieną Kriūkai šventė dvigubą šventę - Onines ir miestelio šventę, į kurią suvažiavo arti 500 vietinių gyventojų ir svečių. Jos metu renginio organizatoriai tradiciškai pagerbė labiausiai nusipelniusius bendruomenės žmones.
 
Pasak kultūrinių renginių organizatorės Ingridos Vaitkevičienės, šiemet šventės metu buvo įteiktos aštuonios nominacijos. Už pilietiškumą ir įvairiapusę savanorišką pagalbą, įgyvendinant gražias savo krašto idėjas „Metų rėmėju“ nominuotas Benas Kriščiūnas. Už savanorišką ir prasmingą neatlygintų darbų kraitį nominacija „Laisva valia“ įteikta Nijolei Arštikaitienei. Kita graži nominacija „Kaimui paskirtas gyvenimas“ už savanorišką veiklą ir nuoširdų triūsą Žemosios Panemunės bendruomenėje atiteko Matildai Ižganaitienei. Už pilietiškumą ir rūpinimąsi miestelio gyventojų gerove pagerbtas Zigmas Martinkevičius. Jam įteikta nominacija „Supratimas ir žmogiškumas“. Už laisvo laiko aukojimą miestelio gražinimui, projektų rašymui ir jų įgyvendinimui nominacija „Savanorystė“ paskirta Daivai Naujokaitienei. Už gerus darbus ir savanorišką pagalbą tiek darbais, tiek ir idėjomis nominacija „Tylus gerumas“ apdovanotas Gintautas Sutkaitis. Nepamirštas ir Kriūkų jaunimo indėlis į miestelio gerovės kūrimą. Už jaunatviškos energijos teisingą nukreipimą ir novatoriškų idėjų įgyvendinimą nominacija „Jaunimo iniciatyva“ įteikta Ievai Masteikaitei. Be to, padėkos raštais buvo apdovanoti ir gražiausiai savo teritorijas prižiūrintys ūkininkai – Antanas Laukaitis, Benas Kriščiūnas bei Juozas Masteika.

Šventės akcentas – linksmoji loterija. I.Vaikevičienė džiaugėsi, kad bilietai kasmet būna graibstyte išgraibstomi per keletą minučių. Mat prizai visi labai vertingi – įsteigti pačių kriūkiečių. Joje galima laimėti paršelį, keletą triušių ar grūdų maišų, medaus, sūrių, namuos iškeptų grybukų šeimyną, įvairiausių mezginių ir kitokių gėrybių. Susirinkusiuosius linksmino Girėnų kaimo kapela, nuotaikingas „Tautinio brando“ ir „Pinup girls“  koncertas.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.