Atviras jaunimo centras oficialiai atvėrė duris

ajcAsta GVILDIENĖ
 
Vasario 21 dieną rajono jaunimas šventė - atidarytas nuo pradžios metų pradėjęs veikti Atviras jaunimo centras, įsikūręs buvusiame „Žiburio“ gimnazijos pastate. Šakius gera naujiena apskriejo greitai – čia susirinko tiek daug jaunų žmonių ir jų mokytojų, kad nebebuvo kuo kvėpuoti.
 
Nuotr. J.Beržvinskaitė džiaugėsi, kad Atviro jaunimo centro atidarymo metu netrūko linksmybių ir geros nuotaikos.
 
Oficialią Atviro jaunimo centro atidarymo ceremoniją pradėjo rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius. Tardamas sveikinimo žodį jis prasitarė, kad jaunimui padovanojo ne tik didžiulį tortą ir muzikinį centrą, kuris padės praskaidrinti lankytojų nuotaiką, bet ir pažadėjo centro šeimininkei – darbo su jaunimui specialistei Juditai Beržvinskaitei įrengti atskirą darbo kabinetą. Meras džiaugėsi, kad „išeidamas iš centro tais tuneliais jaunimas galės patekti tiesiai į sporto salę, baseiną arba stadioną, kur taip pat ras kuo užsiimti ir ką veikti.“

Pasak mero pavaduotojos Rimos Rauktienės, Atviras jaunimo centras – tai jau 24 – asis toks centras Lietuvoje. „Kviečiame visus čia užeiti, kada tik galit, tik iš pamokų nebėkit, - kvietė R.Rauktienė. – Ateidami atsiveskit ir savo draugus. Ir tuos, kurie labai aktyvūs, ir tuos, kurie nelabai kur nors nori eiti ir dalyvauti. Įtraukite į šio centro veiklą visus savo aplinkos žmones. Juk jūs geriausiai matote ir žinote, ko kam trūksta, kas kam dūšią slegia. Tad kurkitės čia savo namus.“

Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė apgailestavo, kad Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, kuruojantys visus Lietuvoje įsikūrusius Jaunimo centrus, negalėjo atvykti į Šakius, tačiau, naudodamiesi proga, pasveikino su įkurtuvėmis, perdavė dovanų - krepšį knygų centro bibliotekai. Ji prasitarė, kad Atviras jaunimo centras pratęs Šakiuose pradėtą savanorystės skatinimo projektą „Patsaunoris“, o J.Beržvinskaitė perims jo administravimą.

Tarybos narys Darius Mikelionis džiaugėsi, kad beveik po metų mintys Šakiuose turėti Atvirą jaunimo centrą tapo realybe. Jo teigimu, šis pusrūsis - pati geriausia vieta tam, kam centras turėtų tarnauti – jaunimui, kuris galės čia užsiimti įvairiausia veikla be jokių grafikų ir įstatymų. „Be abejo, čia bus taisyklės, tačiau tokios, kokias patys susikursite, - teigė D.Mikelionis, pusiau rimtai, pusiau juokais kviesdamas tempti į centrą viską, ko gali prireikti. – O kas bus nereikalinga, parduosite čia vykstančioje kalėdinėje mugėje.“

Mero pavaduotoja nuoširdžiai dėkojo UAB „Lauksva“ ir UAB „Lukšių tekstilė“ kolektyvams už pasiūtas pagalvėles, ant kurių jaunimas sėdi, taip pat UAB „Gulbelė“, kuri visada ir širdį, ir skrandį pamalonina savo skaniais kepiniais.  Bendrovės atstovė atnešė jaunimui visą pintinę bandelių, kad išalkę, jie turėtų, ką užkąsti, ir palinkėjo, jog šis centras pritrauktų ne tik moksleivius, bet ir studentus, sugrįžtančius savaitgaliais į namus.

Po visų sveikinimų ir gražių palinkėjimų jaunimas galėjo ne tik pažaisti stalo žaidimus, pasižiūrėti nuotaikingą trumpametražinį filmuką apie centro kūrimosi procesą, kurį šiuo metu jau galima rasti ir You Tube, bet ir apsilankyti čia pat įsikūrusioje „Žiburio“ gimnazistės Gerdos Geršvaltaitytės kirpykloje, apžiūrėti Modestos Gaižauskaitės iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos fotografijų parodą, stebėti lukšiečio Martyno Mikalausko fizikinius bandymus ar tiesiog pasiplepėti susėdus ant pagalvėlių, pasivaišinti arbata ir saldumynais.

Renginio metu buvo pristatyti devyni logotipai ir Atviro jaunimo centro pavadinimai, kuriuos moksleiviai atsiuntė Jaunimo kūrybos ir sporto centro tinklapyje paskelbtam konkursui. Kiekvienas galėjo išsakyti savo nuomonę balsuodamas už labiausiai jam patikusį logotipą ir pavadinimą. Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad nugalėtoju tapo Žygimantas Kudžma, kuris, deja, nedalyvavo atidarymo šventėje. Jis artimiausiu metu kviečiamas užsukti į centrą atsiimti nuostabų prizą – 4 valandų pasipliuškenimo JKSC baseine abonementą.

J.Beržvinskaitė dėkojo Šakių moksleivių tarybos nariams, kurie savanoriškai papuošė Jaunimo centrą, atidarymo metu organizavo įvairias veiklas ir ateityje žada čia rinktis, vesti įvairius renginius, geriems darbams ir įdomioms veikloms suburti rajono jaunimą. Centre galima lankytis kasdien nuo 11 iki 19 val., išskyrus sekmadienį ir pirmadienį. Šeštadienį centras dirbs nuo 11 iki 15 val.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.