Netikėtai išlindęs sprendimo projektas valdančiųjų nesuglumino

stankunasTarybos narys, valdančiųjų koalicijos atstovas Valdas Stankūnas telikus dviem dienoms iki tarybos posėdžio, svarstymui pateikė naują sprendimo projektą, kurį jo kolegos skubiai patvirtino. Kai kuriems tarybos nariams kilo klausimas, ar valdantieji neviršija savo įgaliojimų?
 
Nuotr. „Aš tikrai pareiškiu viešai, kad neatstovauju nei vienai verslo grupuotei, nei verslui, kas susiję su degalinių verslu“. - teigė V. Stankūnas.
 
Nors buvo prieštaraujančiųjų, valdančiosios koalicijos atstovai nemanė, kad reikia ilgiau mąstyti tvirtinant dvyliktąjį sprendimų projektą, kuriame norima papildyti Šakių rajono degalinių išdėstymo schemą. Joje numatyta įtraukti vieną papildomą degalinę, kuri turėtų atsirasti Girėnuose, šalia Šakių aplinkkelio.

Pasak tarybos nario Edmundo Rinkevičiaus, jam taip pat yra tekę skubos tvarka įteikti prašymą tarybai, tačiau patirtis buvo visai kitokia. Nors buvo likę daugiau laiko, projektas buvo nenagrinėjamas motyvuojant tuo, kad yra per vėlai kreipiamasi. „Susiformuoja negera praktika, kad kai prašo valdančios koalicijos nariai, yra svarstoma skubiai, o kai prašo ne valdančios koalicijos nariai, yra svarstoma kada papuola“,- kalbėjo E. Rinkevičius.

„Aš tikrai pareiškiu viešai, kad neatstovauju nei vienai verslo grupuotei, nei verslui, kas susiję su degalinių verslu. Tvirtiname visą degalinių schemą, tai nėra vienos degalinės reikalas, ji yra naudinga visiems gyventojams“,- teigė V. Stankūnas.

E. Rinkevičius teigė, jog šį sprendimą reikėtų atidėti, nes jis pakankamai svarbus, reikia, kad būtų daugiau išdiskutuotas komitetuose. E. Rinkevičių papildė ir advokatė, tarybos narė Irena Haase. „Šiandien oriniu paštu gavau iš žemės ūkio bendrovės raštą, kad dėl sklypo Girėnų kaime prie žiedo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, užvesta baudžiamoji byla, taigi manau, kad vien dėl to šiandien mes negalėtume nieko nagrinėti, kol ikiteisminis tyrimas nepasibaigs“,- teigė I. Haase. „Susilaikykime nuo skuboto sprendimo priėmimo, jei jis sukelia bent kokias abejones“,- pritarė E. Rinkevičius.

Vis tik šie argumentai valdančiųjų koalicijos neįtikino ir dauguma išreiškė priešingą nuomonę bei pritarė projektui. „Nekurkime biurokratinių trikdžių verslui. Jei tik verslas nori ateiti, mes turime patvirtinti bet kokį sprendimą ir padaryti viską, kad jis ateitų“,- aiškino tarybos narys Zenonas Ulkė. Prieš sprendimą balsavo E. Rinkevičius, I. Haase ir Violeta Simanavičienė, dar du tarybos nariai – Vaidas Balčiūnas ir Kęstutis Gudelevičius susilaikė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.