Ar tik serveriai kalti dėl nesklandumų?

krikstolaitis edAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Rugsėjo 25 dieną vykusiame rajono tarybos posėdyje buvo susidomėta rajono savivaldybės internetiniu puslapiu.
 
Nuotr. „Šio tarybos posėdžio transliacijos nėra, bet kitą jau tikrai bus galima stebėti internetu“,- teigė E. Krištolaitis.
 
Svarstant klausimą dėl rajono savivaldybės teisės aktų projektų numatomo teisinio reguliavimo poveikio vertinimo rezultatų pateikimo tvarkos (sprendimas buvo patvirtintas), tarybos nariui Edmundui Rinkevičiui iškilo klausimas, kodėl savivaldybės internetiniame puslapyje nėra kai kurių svarbių dokumentų. „Taryba priima sprendimus ir jais remiasi (2000, 2002, 2003), tačiau man jų nepavyksta puslapyje surasti“, - kalbėjo tarybos narys.
 
Nėra tarybos posėdžių transliacijos

Tarybos narys E. Rinkevičius taip pat užminė mįslę, kurgi dingo tiesioginės posėdžių transliacijos internetu? 2010 metais ES lėšomis finansuojamo projekto „Elektroninė demokratija“ dėka, Šakių rajono savivaldybės tarybos narių veikla bei darbo rezultatai turėtų būti operatyviai viešinami eiliniams žmonėms, nes įgyvendinus minėtąjį projektą savivaldybės tarybos posėdžius kiekvienas norintis turėtų galėti stebėti internetu. Tačiau šiuo metu tokios galimybės nebėra.
 
Stengsis viską sutvarkyti

Rajono savivaldybės tarybos sekretorius Edmundas Krištolaitis į posėdžio metu pateiktą klausimą atsakė, jog posėdžių transliacijos neina stebėti, nes prieš mėnesį laiko buvo sugedę visi serveriai ir juos reikėjo taisyti. Žmonės atsakingi už serverių taisymą negalėjo garantuoti, jog iki šio posėdžio (25d.) spės atlikti visus reikalingus pakeitimus. „Šio tarybos posėdžio transliacijos nėra, bet kitą jau tikrai bus galima stebėti internetu“,- teigė tarybos sekretorius. E. Krištolaitis pripažino, kad tarybos sprendimų internetiniame puslapyje taip pat nėra, tačiau jis pasistengs šią problemą ištaisyti.

Merui gėda

Rajono meras patvirtino, kad visų kitų posėdžių, išskyrus praėjusio ir šio, transliaciją internetu stebėti buvo galima. Visgi meras buvo nustebęs dėl tokios situacijos. „Suprantu pastabas, kurias išsakė E. Rinkevičius. Nesuvokiu, kaip puslapyje gali nebūti dokumentų. Mes priimam sprendimus su visais dokumentais, o jų nėra. Man dėlto tikrai gėda“,- kalbėjo J. Bertašius.

Pasiūlė rūpintis viešinimu

Merui apgailestaujant dėl šių problemų, E. Rinkevičius pasiūlė reikalus, susijusius su informacijos viešinimu, tvarkyti pačiam. „Mere, paimkit į savo kontrolę viską, nepaveskit administracijos direktoriui“,- teigė E. Rinkevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.