Rezervuota jaunimui

Visi jaunuoliai kviečiami rinkti savo mėgstamiausias lankyti vietas. Nuo Rugpjūčio 28 d. startavo Jaunimo Reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacinė akcija „Rezervuota jaunimui“, atskleisianti, kuo iš tiesų gyvena jaunimas, kokie jo pomėgiai ir poreikiai. Mėgstamiausių apsilankymo vietų žemėlapis bus kuriamas ir rinkimai vyks specialiai akcijai sukurtame tinklapyje www . rezervuotajaunimui . lt.
 
Akcija vyks dviem etapais. Pirmajame - visos Lietuvos jaunimas (14-29 m. amžiaus) tinklapyje www.rezervuotajaunimui.lt kviečiamas registruoti visas savo mėgstamas lankyti vietas. Jaunuoliai raginami ne tik siūlyti įvairias erdves, kuriose jie būna su draugais, leidžia laisvalaikį, tačiau ir balsuoti už jau puslapyje esančias vietas spaudžiant mygtuką „Man irgi patinka“. Tokiu būdu jaunuoliai išrinks po tris vietas kiekvienoje savivaldybėje, kurios pateks į antrą akcijos etapą.
Antrasis etapas prasidės spalio 6 dieną – per dvi savaites jauni žmonės balsuos ir išrinks po vieną, jų manymu, pačią mėgstamiausią vietą kiekvienoje savivaldybėje. Akciją „Rezervuota jaunimui“ vainikuos ministrės A. Pabedinskienės apsilankymas laimėjusiose vietose ir specialių ženklų įteikimas, taip pat galimybė jaunuoliams susitikti su ministre jų pačių pamėgtose vietose.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 24 atviri jaunimo centrai ir 88 atviros jaunimo erdvės. Jų durys plačiai atvertos jaunuoliams, ieškantiems saugios aplinkos, naujų buvimo kartu formų, turintiems laisvo laiko, tačiau nežinantiems, kaip ir kur jį turiningai praleisti. Kasdien juose laiką leidžia šimtai jaunų žmonių.

Planuojama, kad nuo 2016 m. pabaigos atvirų jaunimo centrų ir erdvių skaičius pasieks 170.

Akcija „Rezervuota jaunimui“ prasidėjo rugpjūčio 28 d. ir tęsis iki spalio 20 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.