Savivaldybės administracija skiria pagalbos pinigus

Kovo 26 d. rajono savivaldybės tarybos patvirtintoje mokėjimo už socialines paslaugas tvarkoje numatytas pagalbos pinigų mokėjimas tikslinėms grupėms.

Esant lėšų, pagalbos pinigai skiriami asmeniui (šeimai) sumokėti kitiems asmenims už pagalbą, savo pobūdžiu analogišką bendrosioms socialinėms paslaugoms ar socialinei priežiūrai: vaikus globojančiai šeimai už vaikų priežiūrą ar globą (rūpybą), šeimynai – priedui mokėti, kai globotiniai sulaukia 18 m., bet gyvena ir mokosi šeimoje, šeimynoje ne ilgiau iki 21 m., – nuo 1 iki 4 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio per mėnesį.

Kai šeimų, šeimynų globotiniai sulaukia 18m., bet mokosi ir gyvena šeimoje, šeimynoje, globėjai kreipiasi į seniūniją pagal gyvenamąją vietą, pateikia globotinio asmens tapatybės dokumentą, pažymą iš mokymosi įstaigos ir pildo prašymą dėl pagalbos pinigų mokėjimo. Pagalbos pinigai mokami šeimai, šeimynai.
 
Pagalbos pinigai skiriami 3 mėn., 6 mėn., 12 mėn. administracijos direktoriaus arba jo įgalioto asmens įsakymu, savivaldybės administracijos Paslaugų skyrimo komisijos teikimu.

Šiuo metu pagalbos pinigai (12 BSI už 3 vaikus kas mėnesį) skirti dviem rajono šeimynoms, globojančioms pilnamečius vaikus, kurie mokosi ir gyvena šeimynose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.