Darbų nusprendė nestabdyti

Dėl vykdomų darbų Šiaurės gatvėje specialiai sudaryta komisija buvo įpareigota per vieną darbo dieną parengti išvadą ir atsakyti, ar tikslinga, siekiant užkirsti kelią galimai neracionaliam lėšų naudojimui, nedelsiant stabdyti statybos darbus. Komisijos nuomone, kol kas to daryti nėra reikalo.

Komisijos pirmininkė Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė priminė, kad 2016 m. gegužės 16 d. buvo sudaryta ir pasirašyta tikslinio finansavimo sutartis su Lietuvos automobilių kelių direkcija dėl Šiaurės gatvės tiesimo darbų. Sutarties kaina – 250 tūkst. eurų.
 
„Sutartyje buvo numatyta, kad pinigai apmokami pagal mokėjimo prašymą. Paskutinį mokėjimo prašymą savivaldybė įpareigota pateikti iki 2016 m. gruodžio 16 d.“, – sakė J. Šneideraitienė.

Pasak jos, darbai atliekami pagal suderintą ir patvirtintą techninį darbų projektą.

„Rekomenduojame, kad šiuo metu vykdomų darbų Šiaurės gatvėje nestabdytų“, – išvadą pateikė komisija.

J. Šneideraitienė paaiškino situaciją: jeigu būtų sustabdyti darbai, tiesiog apskritai būtų negautas žadėtas finansavimas.

Į kitus savivaldybės administracijos suformuotus klausimus komisija išvadas įpareigota parengti per penkias darbo dienas. Ji turės atsakyti, ar gatvė suprojektuota nepažeidžiant teisės aktų bei įstatymų, ar tai, kad apšvietimo stulpai atsidūrė vidury šaligatvio, neapsunkina žmonių judėjimo, priežiūros, ar užtikrintas racionalus lėšų naudojimas ir pan.

Darbus Šiaurės gatvėje atlieka UAB „Sumeda“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.