Politinė reklama ar įprastinio pobūdžio informacija?

Antradienį rajono savivaldybės salėje rinkosi Zanavykų apygardos rinkimų komisija, vadovaujama pirmininkės Rasitos Grincevičienės. Jai pavesta ištirti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) adresuotą Seimo nario Naglio Puteikio skundą, kuriame laikraštis „Draugas“ už publikaciją „Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje darbavosi ministras“ kaltinamas galimai pažeidęs Seimo rinkimų įstatymo 54-ąjį straipsnį.


R. Grincevičienė priminė, jog šis straipsnis reglamentuoja, kad bet kam draudžiama naudojantis tarnybine padėtimi valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir organizacijose, taip pat valstybinėse ir savivaldybių visuomenės informavimo priemonėse vykdyti bet kokią rinkimų agitaciją, pavesti tai daryti kitiems asmenims ar kaip nors kitaip naudojantis tarnybine padėtimi bandyti paveikti rinkėjų valią.

„VRK išleistose rekomendacijose yra teigiama, kad politine reklama nelaikomi įprastinio pobūdžio informaciniai pranešimai apie valstybės politikų, politinių partijų, kandidatų veiklą, susijusią su kandidato darbine ar nuolatinio pobūdžio visuomenine veikla, – teigė rinkimų komisijos pirmininkė, informuodama, kad panašūs straipsniai apie ūkio ministro Giedriaus Surplio vizitą Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje buvo publikuoti ir laikraščiuose „Ūkininko patarėjas“ir „Laikraštis valsčius“, tačiau jie taip pat nėra pažymėti kaip politinė reklama.

Komisijos nariai aiškinosi, ar laikraštis „Draugas“ G. Surplį pristatė kaip žemės ūkio ministrą, ar kaip Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus kandidatą į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, o pats žemės ūkio ministras pasinaudojo tarnybine padėtimi ar vykdė įprastinę darbinę veiklą.

Straipsnį rašiusi laikraščio „Draugas“ korespondentė Lina Poškevičiūtė informavo, kad į susitikimą su G. Surpliu jos nekvietė nei Žemės ūkio ministerija, nei Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė, o apie šį vizitą sužinojo iš kolegų, dirbančių respublikinėje spaudoje. Ji patvirtino, kad susitikimo metu jokios kalbos apie politiką nebuvo, nes žemės ūkio ministras akcentavo, kad atvyko čia dirbti ir susitikti su žemdirbiais.

Zanavykų apygardos rinkimų komisija nusprendė pirmiausiai pateikti raštišką užklausą tiek žemės ūkio ministrui, tiek ir laikraščiui „Draugas“, o tik po to daryti išvadas, ar pripažinti straipsnį „Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje darbavosi ministras“ nepažymėta reklamine agitacija.
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.