Dėl snygio darbo netrūksta nei gyventojams, nei tarnyboms

sniego valymas saligatviai
Nors Šakių seniūnijos sniego valymo technika pirmadienį išriedėjo nuo šeštos valandos ryto, iššūkių tvarkant gausiai apsnigtas gatves ir šaligatvius netrūko, šie vėl greit pasidengė sniegu. D. Pavalkio nuotr.


Pastarosiomis dienomis Lietuvoje gausiai snigo. Visą savaitgalį ugniagesiai vyko šalinti dėl gausaus sniego nuvirtusių medžių, neišvengta ir avarijų.

Kaip patikslino Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis, nuvirtę medžiai buvo užtvėrę kelius ar pavojingai pasvirę. Gruodžio 8d. 18.43 val. ugniagesiai vyko šalinti medžio, užtvėrusio kelią į Sintautų sen. Užsienių kaimą, o kitos dienos rytą 5.25 val. nuo važiuojamosios kelio dalies ugniagesiai vyko šalinti dviejų medžių Giedručių kaime (Šakių sen.). Į Šilgalių k. (Šakių sen.) ugniagesiai vyko gruodžio 9 ir 11 dienomis, gavę pranešimus apie pavojingai pasvirusius medžius. Ugniagesiai medžius supjaustė ir patraukė nuo važiuojamosios dalies. Pirmadienio rytą ugniagesiai jau skubėjo šalinti dviejų medžių nuo kelio Kiduliai–Gelgaudiškis.

Sekmadienį prasidėjęs gausus snygis greičiausiai tapo autoįvykio Kiduliuose priežastimi. Gruodžio 11 d. 10.50 val. Kidulių sen. Limantų k., kelio Nr. 3802 Kiduliai–Slavikai–Miknaičiai 32,48 km, lengvasis automobilis „Toyota Corolla“, kurį vairavo moteris (g. 2004 m.), nuvažiavo nuo važiuojamosios kelio dalies į griovį ir atsitrenkė į pakelėje esantį medį. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio vairuoja ir automobilio keleivė (g. 2003 m.). Nukentėjusios moterys pristatytos į LSMU Kauno klinikas.

Šakių mieste taip pat sniego priversta sočiai. Šakių miesto seniūnas Dalius Jasevičius pirmadienio rytą tikino, kad gatvių ir šaligatvių valymui mestos visos seniūnijos pajėgos, siekiama, kad miestas būtų kuo greičiau būtų atlaisvintas nuo sniego. Pagrindines miesto gatves valo Šakių meistrija.

„Išties sudėtinga situacija pirmadienį ryte. Sniegas nuo šaligatvių nuvalomas, tačiau vėl sninga. Ir tų šaligatvių padaugėjo, vis paklojama naujų. O ir prognozės nieko džiuginančio nežada. Todėl tikrai šiandien turim ką veikti, – kalbėjo seniūnas. – Galbūt nepavyks mums taip greitai susitvarkyti su sniegu, bet, manau, susitvarkysim.“

D. Jasevičius prašė ir gyventojų supratimo: esant tokiai situacijai, valydami kiemą ir įvažiavimą, galėtų ir šaligatvį nusikasti. Išties dažnam gyventojui pirmadienį ryte norint pasiekti darbo vietą ar mokyklą, pirmiausiai reikėjo atsikasti praėjimą.

Kaip informavo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovas Paulius Kalmantas, gausus sniegas rimtų bėdų elektros tinklui Šakių rajone nesukėlė, pirmadienio ryte buvo fiksuota šiek tiek daugiau gedimų nei įprasta – apie 100.

„Dėl snygio Lietuvoje elektros neturi 2 tūkst. vartotojų, daugiausia vakarų Lietuvoje. Masinių atjungimų nėra, sniegas lengvas, todėl daug bėdų nepadarė. Po praėjusio penktadienio viskas buvo atstatyta, dabar brigados taip pat dirba ir netrukus tiekimas turėtų būti atstatytas. Daugiausia elektros neturi Kelmės rajono ir pavieniai vartotojai visoje Žemaitijoje“, – sakė P. Kalmantas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.