Paskutinį tarybos posėdį užbaigė draugiška gaida

taryba 19-23
2019–2023 m. kadencijos savivaldybės taryba po posėdžio įsiamžino bendroje nuotraukoje. Paskutiniame posėdyje iš 25 tarybos narių nedalyvavo trys. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį 2019–2023m. kadencijos savivaldybės taryba rinkosi į paskutinį posėdį. Tiesa, jame iš 25 tarybos narių nedalyvavo trys. Posėdžio darbotvarkėje – 33 klausimai, tad laukė gana darbingas laikas, nors didesnių diskusijų ir nekilo. Be to, priimti sprendimai dėl administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus ir administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio atleidimo.

Jie įvardyti puikiu vadovų tandemu, kuris, rinkėjų valia, šešerių metų kadenciją baigia. Už darbą padėkota ir tarybos bei rajono vadovui merui Edgarui Pilypaičiui.

„Noriu padėkoti visiems. Ir tiems, kurie naujai įsijungė, ne nuo 2019 m. pradžios, ir tiems, kurie ne tik nuo šios kadencijos, bet nuo žymiai anksčiau naštą, prievolę, atsakomybę ir garbę neša“, – posėdžio pradžioje į tarybos narius kreipėsi meras.

Dėkodamas už darbą jis sakė, jog „darbas buvo visoks, bet jis ir turi būti toks. Padiskutuojant, pasiginčijant, bet prieinant prie bendrų rezultatų. Suskaičiavau, kad per šių metų kadenciją buvo priimta per 2 tūkst. sprendimų, kurių didžioji dauguma priimta vienbalsiai arba absoliučia balsų dauguma“. Tai rodo, kad, nepaisant pasiginčijimų, nuomonių išsiskyrimų, buvo rastas konsensusas ir darbas vyko pakankamai sklandžiai.

Visų tarybos narių jų darbo vietoje laukė ir simbolinės dovanėlės – savivaldybės ženkliukai.

Padėkos pradėjo lietis po vienbalsiai priimtų sprendimų dėl administracijos direktoriaus D. Grincevičiaus ir jo pavaduotojo R. Juškaičio atleidimo iš pareigų. Abiejų įgaliojimai nutrūks naujai 2023–2027 metų kadencijos tarybai susirinkus į pirmąjį posėdį. D. Grincevičiui bus išmokėtas darbo užmokestis, piniginė kompensacija už nepanaudotų kasmetinių atostogų 22,16 darbo dienų ir vieno mėnesio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija. R. Juškaitis nepanaudotų kasmetinių atostogų turi 51,9 darbo dienų, jam taip pat bus išmokėtos priklausančios analogiškos išmokos. Tiesa, pirmadienį savivaldybės Apskaitos skyrius nebuvo paskaičiavęs, kiek tai būtų pinigine išraiška ir konkrečių sumų įvardyti negalėjo.

Meras tarybos ir savo vardu D. Grincevičiui dėkojo už įneštą savotišką darbo stilių, kuris, anot E. Pilypaičio, buvo kitoks, neįprastas, galbūt tam tikrose vietose su padidintu atsakomybės, racionalumo, efektyvumo paieškų reikalavimais.

„Bet turiu pastebėti, kad visi šitie iškelti reikalavimai pirmiausiai buvo pradėti nuo paties Dainiaus asmeniškai. Už tai dėkoju. Manau, šis pavyzdys ir šešerių metų veikla savivaldybės administracijos poste bus įkvėpimas ir padrąsinimas kitiems tokiu keliu dirbti siekiant rezultatų ne sau, o visų rajono žmonių gerovei“, – linkėjo meras.

Padėkos žodžių jis nestokojo ir administracijos direktoriaus pavaduotojui R. Juškaičiui, į savivaldybę atsinešusiam statutinės tarnybos patirtį ir išėjusiam iš komforto zonos, nes jau galėjo mėgautis užtarnautu poilsiu.

„Bet išėjo iš komforto zonos į lauką, kuris buvo kitoks, bet įgyta patirtis, ypatingai prasidėjus pandemijos laikotarpiui ir karo Ukrainoje atveju priimant čia pabėgėlius, organizuojant humanitarinės paramos siuntimą, buvo neįkainojama patirtis“, – kalbėjo E. Pilypaitis, pridūręs, kad D. Grincevičius ir R. Juškaitis „buvo tandemas vadovų <...>. Toks tandemas, kuris taip pasidalinęs darbus, kad dabar būtų galėjęs džiazuoti, bet rinkėjai nusprendė kitaip“.

R. Juškaitis, dėkodamas už gėles ir išsakytus žodžius, teigė, kad „kalbų ilgų nesakysiu, nes mudu su Dainium mažai kalbėdavom, bet daug darydavom“.

Beje, nors D. Grincevičius dar oficialiai neskelbia, neoficialiomis žiniomis, būtent R. Juškaitis laimėjo konkursą Slavikų seniūno pareigoms užimti.

Pasak tarybos narės Rasitos Grincevičienės, kalbėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vardu, paskutinis posėdis yra proga padėkoti žmonėms, kurių dėka posėdžiai vyko sklandžiai, produktyviai, kad ir emocionaliai, pasibanguojant, bet rezultatyviai. Tad dėkodama už profesionalumą, už tai, kad į klausimus gilinosi labiau už visus, ji gėles skyrė merui, už indėlį bei darbą padėkojo ir tarybos ir mero sekretoriato vedėjai Ingai Kanapeckienei, smulkmenėlę ant stalo prisiminimui paliko ir IT specialistui Andriui Prekevičiui.

Seniūnų vardu padėkos žodį merui tarė Kidulių seniūnė Renata Švelnytė, dėkojusi už šešerių metų bendrystę, už atstovimą seniūnijoms ir gyventojų interesams, už įsiklausymą į problemas ir jų išsprendimą.

„Kiekviena pabaiga yra kažko nauja pradžia, tad linkime, kad ji būti sėkminga“, – linkėjo seniūnė.

Galiausiai į tribūną stojo vicemeras Darius Jakavičius, kuris kartu su Romu Pukinsku merui dovanų įteikė knygą apie dailininko Van Gogo gyvenimą ir kūrybą.

„Koalicija kad ir raibuliavo, ir pykomės, ir tarėmės, vis tik džiaugiuosi, kad tą laivą į paskutinį posėdį atvedėm“, – spausdamas ranką merui dėkojo rajono socialdemokratų lyderis.

Tad išties, nors ypač rinkiminiu laikotarpiu koalicijos darbas buvo akivaizdžiai nelengvas, visgi paskutinis posėdis įvyko sklandžiai ir užbaigtas draugiška gaida.

Paskutiniame posėdyje nedalyvavo Juozas Žemaitis, Martinas Eimutis ir Tomas Skaizgirys. 2019–2023m. kadencijos taryboje dirbo 11 konservatorių, penki socialdemokratai, keturi „valstiečiai“, trys komiteto „Už vieningus zanavykus“ atstovai bei du tarybos nariai išrinkti su visuomeniniu komitetu „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“.

Naujoji taryba į iškilmingą posėdį rinksis ir darbą pradės jau rytoj, balandžio 26-ąją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.