Tiltui per Siesartį tvarkyti – 100 tūkst. eurų

D. Pavalkio nuotr.

Net sunku suskaičiuoti, kiek kartų esame rašę apie Girėnuose esantį ir per Siesartį einantį tiltą, kuris prašyte prašėsi remonto, bet iki šiol buvusios kelios valdžios kartojo tą patį – tilto tvarkyti nėra galimybių, nes jis niekieno. Visgi ledai pajudėjo ir lėšos biudžete tilto tvarkymui patvirtintos. Tad kas pasikeitė?

Būtent klausimą, o kas gi pasikeitė, kėlė buvęs meras, opozicijos lyderis Edgaras Pilypaitis.

„Keista, kad tas pačias problemas keliant anksčiau tie patys savivaldybės administracijos specialistai, valstybės tarnautojai tada sakė, jog nėra jokių galimybių į šiuos objektus dėti viešųjų finansų, nes pirmas, antras, trečias, ketvirtas... Kurie šitie punktai dabar ima ir taip stebuklingai pasikeičia ir staiga tampa įmanoma?“ – teiravosi E. Pilypaitis ir svarstė, kad savivaldybės taryba nepriėmė jokio sprendimo, kad tiltas būtų įsisavintas kaip savivaldybės turtas.

Be to, jis dalijosi nuomone, kad tilto sutvarkymas ne kiek viešas, o kiek kelių ūkininkų interesas, galimai ir tarybos nario, ūkininko Ramūno Kauno, kuris nekart šį klausimą kėlęs viešai. Tačiau tokie svarstymai pykdė valdančiuosius, kurie tvirtino, kad tiesiog neatsakinga taip kalbėti, „jeigu žmonės ieško padaryti, kaip geriau“.

„Griūvantis tiltas Girėnuose ir pralaida – ne šios ir net ne praeitos kadencijos, gal užpraeitos klausimai, kurie tęsiasi iki šiol, nes nebuvo jokio dėmesio motyvuojant, kad tai ne mūsų objektas“, – teigė dabartinis meras Raimondas Januševičius ir informavo, kad tiltas yra kelio dalis.

Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdyje Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė sakė: „Tokio kaip tilto tikrai nėra įregistruota, bet kaip paaiškino ūkio skyriaus ir žemės ūkio skyriaus specialistai, kadangi pats kelias įregistruotas, jis tampa kelio dalimi.“ 

Ją papildydama Ūkio ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Slidziauskienė pridūrė, kad „kadastro byloj nurodyta, kad tiltukas – kelio sudėtinė dalis. Byla padaryta ne per seniausiai“.

„Viskas aišku, kalbėkim tiesiai šviesiai, nes tai atidirbinėjimai už rinkimus“, – negalėdamas patikėti tuo, ką girdi, rėžė E. Pilypaitis.

Už rinkimus ar ne už rinkimus, tačiau biudžete numatyta ir buvo patvirtinta 100 tūkst. eurų tilto sutvarkymui. Kaip patikslino meras, techninis projektas jau paruoštas, po viešųjų pirkimų paaiškės konkreti suma.

Girėniškių pasakojimu, tiltas statytas maždaug 1988 m., tačiau per tiek laiko ištrupėjo atramų betonas, atramos apiro, iškrypo nuo gamtos sąlygų, o į atsirandančias duobes gyventojai nekart prikišdavo šakų, kad apie pavojų perspėtų eismo dalyvius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.