Šakiečiai išsirinko vietos bendruomenės tarybą

kasperaviciusBalandžio 4 dieną Šakių seniūnijoje rinkosi per dvi dešimtis pačių aktyviausių ir daugiausiai visuomeniniame gyvenime dalyvaujančių Šakių seniūnijos darbuotojų, bendruomenių pirmininkų, seniūnaičių. Jie pirmieji ėmėsi iniciatyvos išsirinkti naują valdžią – vietos bendruomenės tarybą ir nuspręsti, kur panaudoti jai skirtus pinigus.

Nuotr. Vietos bendruomenės tarybos pirmininko pareigas nuo šiol eis Kęstutis Kasperavičius.

Po abejonių ir svarstymų, koks optimaliausias žmonių skaičius turėtų dirbti taryboje, vienbalsiai buvo nuspręsta, kad kuo daugiau nuomonių ir minčių, tuo geriau ir lengviau dirbti. Šakių seniūno Alfonso Jako manymu, taryboje turėtų dirbti visi čia susirinkę aktyviausi seniūnijos žmonės. Kadangi šiai nuomonei buvo pritarta, iš susirinkusiųjų tarpo buvo išrinkta valdyba, pirmininkas, jo pavaduotojas ir sekretorė.

Balsų dauguma lėmė, kad iš trijų iškeltų kandidatų tarybos pirmininku tapo Ritinių bendruomenės centro pirmininkas Kęstutis Kasperavičius, jo pavaduotoju – seniūnaičių seniūnaitis Vytautas  Andziulevičius, o sekretore - Asta Jakaitienė. Kokia taryba be valdybos? Pasak K.Kasperavičiaus, kuo daugiau galvų, tuo daugiau gerų minčių, o ir pasitarti yra su kuo. Į valdybą buvo pasiūlyti ir išrinkti - Genovaitė Milkerienė, Modesta Domeikaitė, Vytautas Švedas ir Šakių parapijos klebonas Sigitas Matusevičius.
 
Tokios bendruomenių tarybos, kokia buvo išrinkta Šakių seniūnijoje, bus kuriamos ir kitose rajono seniūnijose, kad padėtų įgyvendinti socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko patvirtintą Vietos bendruomenių savivaldos  programą, pagal kurią, kaip jau minėjome, mūsų rajono seniūnijos pasidalins per 62 tūkst. litų. Šakių seniūnijai atitenka didžiausioji – 11 tūkst. 297 litų dalis.

Pasak Šakių seniūno Alfonso Jako, nors yra daugybė vietų kiekviename seniūnijos kampelyje, kur būtų galima panaudoti gautus pinigus, tačiau, padalinti į 12 dalių, jie neturės jokios vertės, todėl seniūnas pasiūlė tokį projektą, kuriam negalėjo nepritarti ir visi likusieji. Jo manymu, geriausia būtų šiuos pinigus panaudoti Šakių mieste esančių tiek katalikų, tiek evangelikų liuteronų bažnyčių įėjimų, durų, aplinkos ir apšvietimo sutvarkymui. „Jei patys neįeisime, tai vieną dieną pro bažnyčios duris būsime įnešti, todėl, galvoju, kad visi tikintieji su tuo sutiks ir nepyks, kad būtent čia bus panaudoti seniūnijos bendruomenei skirti pinigai“, - kalbėjo A.Jakas. Kadangi tam pritarė visi susirinkusieji ir čia dalyvavę abiejų bažnyčių klebonai Sigitas Matusevičius bei Virginijus Kelertas, seniūno pasiūlymui buvo pritarta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.