Pristatytas rajono jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimas

ablacinskasKetvirtadienį buvo pristatytas Šakių rajono savivaldybės jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimas. Tyrimo organizatoriai dalijosi įžvalgomis apie rajone įgyvendinamos jaunimo politikos pliusus ir minusus.  

Nuotr. Ketvirtadienį VšĮ „Viešosios politikos ir valdybos instituto“ specialistas M. Ablačinskas pristatė rajono jaunimo politikos įgyvendinimo planą.  

Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įgyvendina projektą „Integruotos jaunimo politikos plėtra“, finansuojamą Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. VšĮ „Nacionalinės plėtros institutas“ atsakingas už projekto įgyvendinimo metu rengiamų jaunimo problemų sprendimo planų šešeriems metams ir priemonių plano pirmiesiems trejiems metams kiekvienoje savivaldybėje, taip pat nacionalinio plano šešeriems metams visos Lietuvos mastu parengimą bei jų įgyvendinimo stebėseną. Jaunimo problemų sprendimo planų sudarymo ir įgyvendinimo  tikslai – kurti, skatinti ir stiprinti bendradarbiavimo formas tarp valstybinio ir nevyriausybinio sektorių jaunimo politikos srityje, optimizuoti žmogiškuosius ir materialinius išteklius, rengti pasiūlymus ir rekomendacijas teisės aktams ir jų koregavimams, rengti veiklos (priemonių) planus, prisidėti prie ilgalaikės jaunimo politikos strategijos įgyvendinimo. Jų rengimas keletą dienų vyko ir Šakių rajone. Be to, pusę metų rajone buvo atliekama jaunimo politikos įgyvendinimo tyrimai. Jo rezultatus praėjusį ketvirtadienį aktyviam jaunimui ir jo atstovams bei pavieniams rajono tarybos nariams pristatė VšĮ „Viešosios politikos ir vadybos institutas“ specialistas Marius Ablačinskas. Tiriant rajono jaunimo politikos įgyvendinimo analizę, buvo atliktas įvairių duomenų, atsakingųjų institucijų vertinimas. Paaiškėjo, jog lyginant su kitais šalies rajonais Šakiuose aiškiai reglamentuota jaunimo politika, sudarytos geros rajono jaunimo reikalų komisijos darbo sąlygos. Tačiau jaunimo politikos įgyvendinimui rajone yra per mažai darbuotojų.
 
Įvertinta, jog rajono savivaldybėje veikia pakankamai daug jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų. Tačiau jaunimas retai dalyvauja rajono tarybos posėdžiuose. Rajone trūksta paties jaunimo motyvacijos, mat jaunimo politikai aktualių sprendimų priėmime dalyvauja tik aktyviausi jauni žmonės.

Po atlikto tyrimo paaiškėjo, kad skiriama per mažai lėšų jaunimo projektų įgyvendinimui, esama mažai bendrų jaunimo organizacijų ir savivaldybės projektų. Galiausiai buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad daugiau dėmesio reikėtų skirti jaunimo užimtumo ir aktyvumo skatinimui, jaunai šeimai ir būstui, jaunimo savanorystei, jaunimo verslumo skatinimui. Pasidalijus gerąja patirtimi, pasidžiaugta, kad realybe gali virsti planas įkurti pirmąją šalyje cirko mokyklą. Gerinant jaunimo užimtumą dau prisideda Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras bei sporto klubo „Audra“ įkurtas sporto aikštynas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.