Gauti apdovanojimai – malonus įvertinimas

matijosaitisNaumiestietis Jonas Severinas Matijošaitis už šaulių tradicijų puoselėjimą, aktyvią veiklą bei nuoširdų darbą šiais metais jau gavo keturis įvairaus lygio apdovanojimus. Vyriškis pripažįsta, kad būti įvertintam malonu, tad visiems pataria veikti, judėti ir nesėdėti vietoje.
 
Nuotr. J. S. Matijošaitis įsitikinęs, kad jei jis pats nebūtų veiklus ir energingas, tai niekas jo neapdovanotų.
 
Buvęs tremtinys, Kudirkos Naumiestyje gyvenantis J. S. Matijošaitis svetingai atveria namų duris. Jo kambario sienas puošia ne viena padėka ir apdovanojimas, skirti už nuopelnus Šaulių sąjungai, už aktyvumą. Pirmasis jų gautas 1990-aisiais. Jonas apdovanotastrečiojo laipsnio Atminimo ženklu „Su sąjūdžiu už Lietuvą“ ir sąjungos Garbės šaulio ženklu. Vien šiais metais jis gavo keturis įvairius apdovanojimus.

Į Šaulių sąjungą J. S. Matijošaitis įstojo 1995 metais. Ne vienerius metus buvo kuopos vadas, kol šias pareigas perleido kitam aktyviam naumiestiečiui Antanui Varankovui. Dabar Jonas – pagyvenusių šaulių būrio vadas. Jis pripažįsta, kad būti įvertintam malonu, bet tuo pačiu patikina, kad tai atsirado ne šiaip sau. „Reikia aktyviam būti, judėti, veikti, nes kitaip nieko nebus. Dabar žmonės nieko nenori, neenergingi“, - mintimis dalijosi pašnekovas. Užtat jis stengiasi būti kitoks. Kasmet vyksta į politinių kalinių ir tremtinių sąskrydį Ariogaloje, aktyviai dalyvauja vietiniuose renginiuose, sako prakalbas. Kadangi turi savo autobusiuką, neatsisako nuvežti į renginius, susitikimus ar ekskursijas. Ypač šaulius ar tremtinius, nes jie – likimo broliai.

Prisimindamas praeitį, J. Matijošaitis pasakoja, kad vienas pirmųjų įstojo į Sąjūdį, 1991 metais organizavo važiavimus į Vilnių ir drąsiai pasisakė už Lietuvą be rusų. Visgi kalbėdamas apie šiandieninę visuomenę jis neslepia nusivylimo, kad žmonės praradę tikrąsias vertybes, aptingę, apatiški. „Visada reikia gražumu. Tiek valstybė su valstybe, tiek žmogus su žmogum“, - gyvenimiška patirtimi dalijosi naumiestietis. Tad ir toliau kiek galės, tiek stengsis dėl Tėvynės ir kitų. Svarbiausia, kaip svarsto Jonas, kad būtų sveikatos, nes tokiame amžiuje ji – brangiausias turtas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.