„Zanavykas“ nusiteikęs dovanoti aukšto lygio krepšinį ir pergales

zibenasGintarė MARTINAITIENĖ

Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“, šiais metais startuosiantis Nacionalinėje krepšinio lygoje, jau sužaidė dvejas ikisezonines rungtynes ir artimiausiu metu tikisi pilnai sukomplektuoti komandą. Vyriausiasis komandos treneris Giedrius Žibėnas pripažino, kad iš kiekvienos treniruotės stengiasi išspausti maksimalią naudą ir su didžiuliu užsidegimu laukia artėjančio sezono.

Nuotr. Vyriausiasis treneris G. Žibėnas pripažino, kad laikas iki čempionato pradžios spaudžia, tad iš kiekvienos treniruotės stengiamasi išgauti maksimumą.

Rugpjūčio pabaigoje Šakiuose vyko „Zanavyko“ atrankinė stovykla, kurios metu buvo stengiamasi atsirinkti tinkamus žaidėjus. Pasidarbavus lauke, krepšininkai pradėjo treniruotes ir salėje. Pasak vyriausiojo komandos trenerio G. Žibėno, pagrindinis tikslas - žaidėjų fizinis pasirengimas, nes laikas iki NKL čempionato pradžios spaudžia, tad iš kiekvienos treniruotės stengiamasi išgauti maksimumą.
 
Praėjusį savaitgalį „Zanavyko“ krepšininkai sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes su NKL lygoje šiais metais taip pat debiutuojančia Birštono „JAZZ-Diremta“. Mūsiškiai 63:48 nesunkiai įveikė savo priešininkus. Rezultatyviausiai žaidė Edgaras Stanionis, pelnęs 20 taškų, taip pat naudingu žaidimu pasižymėjo Vilius Šumskis, pelnęs 6 taškus bei 12 kartų atkovojęs kamuolį. Vytas Vaikšnis prie pergalės pridėjo 5 taškus bei atkovojo 10 kamuolių.

Trečiadienį antrąsias draugiškas rungtynes „Zanavykas“ sužaidė su „LKKA-Atleto“ komanda, nors LKL čempionate jie žais jau pakeistu pavadinimu „LSU-Baltai“. Šakiečiai kauniečius įveikė rezultatu 37:77. Varžybų metu neblogai žaidė visi aikštelėje pasirodę krepšininkai, tačiau labiausiai išsiskyrė E. Stanionis ir Vytas Vaikšnis.

Dar prieš susitikimą vyriausiasis treneris kalbėjo, kad varžybų metu buvo stengiamasi gerinti tarpusavio ryšį, ieškoti savo žaidimo braižo, savų privalumų bei trūkumų, kuriuos jie užsibrėžę pašalinti. „Trumpiau tariant, eilinės kontrolinės rungtynės, iš kurių norėtųsi gauti kuo daugiau informacijos apie mūsų naują komandą, jos galimybes. Artėjančio sezono laukiame su nekantrumu, trokštame Šakių miestui dovanoti ne tik aukšto lygio krepšinį, bet ir pergalių. Komanda labai tikisi namų rungtynėse sulaukti aktyvaus šakiečių palaikymo, mums jo labai reikės“, - optimistiškai nusiteikęs kalbėjo G. Žibėnas. Galima paminėti, kad renkamas „Zanavyko“ fanų klubas ir visi norintys aktyviai palaikyti komandą gali registruotis Jaunimo kūrybos ir sporto centre.

Kalbėdamas apie komandą treneris tikino, kad iki pilnos jos komplektacijos trūksta dar kelių aukštaūgių. Būtent tai kol kas ir trukdo efektyviai ruoštis artėjančiam sezonui. „Šiuo metu ieškome Viliui Šumskiui padėsiančio vidurio puolėjo, o taip pat ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje galinčio rungtyniauti žaidėjo, kuris padėtų komandoje jau esantiems Vytui Vaikšniui bei Marijui Užupiui“, - kalbėjo G. Žibėnas. Jis pridūrė, kad komanda laukia po traumos sparčiai sveikstančio Regimanto Ostreikos prisijungimo. „Kiekvienose rungtynėse kausimės tik dėl pergalės, visiškai nesvarbu, rungtyniausime išvykoje ar namuose“, - mintimis bei ateities planais dalijosi vyriausiasis „Zanavyko“ treneris. Iš praėjusiais metais komandoje žaidusių krepšininkų ir šiais metais aikštelėje turėtume išvysti Giedrių Būdą, Martyną Karpičių, Paulių Parachomiką, Artūrs Pelšs.

„Zanavyko“ treneris tikino, kad jis patenkintas dabartinių žaidėjų darbo etika treniruotėse. „Komplektuodami komandą būtent ir ieškojome alkanų bei ambicingų žaidėjų, su kuriais galėtume siekti užsibrėžtų tikslų“, - tikino G. Žibėnas, kol kas neišskirdamas nė vieno žaidėjo, nes treneris įsitikinęs, kad tikrasis kiekvieno žaidėjo lygis išryškės jau oficialiose rungtynėse. „Geriausi žaidėjai yra tie, kurie geriausiai žaidžia sunkiausiomis, lemiamomis akimirkomis“, - pokalbio pabaigoje pabrėžė G. Žibėnas.

Oficialus „Zanavyko“ sezonas Nacionalinėje krepšinio lygoje prasidės spalio 5-6 dienomis. Mūsiškiai abejas varžybas žais išvykoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.