Futbolininkus iš stadiono išspyrė žirgai

konkurasGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį savaitgalį praūžusios Derliaus šventės metu Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos stadione buvo surengtas žirgų konkūras. Atrodo, gražus renginys, nors ir nepritraukęs didelio žiūrovų dėmesio, tačiau žirgų ištryptas stadionas papiktino futbolininkus, kurie kitą dieną dėl to turėjo atšaukti planuotas rungtynes. Sportininkai šią situaciją apibūdina kaip nesuvokiamą ir absurdišką.

Nuotr. Po šeštadienį vykusio konkūro, sekmadienį, dėl ištryptos vejos, buvo atšauktos čia turėjusios vykti futbolo varžybos.

Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos stadionas yra vienintelis stadionas rajone, kuris geriausiai atitinka keliamus reikalavimus. Jame sekmadienį buvo suplanuotos futbolo rungtynės, kurias galiausiai teko atšaukti, nes po šeštadieninio konkūro veja buvo ištrypta. Pasak Nacionalinės mėgėjų futbolo lygos prezidento Aurelijaus Dovydaičio, ši situacija tiesiog absurdiška ir nesuvokiama. „Kai sugadinamas ir ištrypiamas vienintelis stadionas rajone, tai tikrai nesuvokiama, koks dar gali būti vertinimas. Kas išgirsta, negali patikėti, kad mūsų rajone taip vyksta. Nejau žirgams negalima rasti kitos vietos? Jau tą stadioną ir taip renovuoti reikia, drenažas neįrengtas, o čia dar žirgai jodinėja. Net ir suvolavus, taip greitai niekas neatželia“, - susiklosčiusią situaciją komentavo A. Dovydaitis. Galų gale, kaip svarstė pašnekovas, kodėl futbolininkai turėtų žaisti ne tik žirgų ištryptame, bet ir fekalijų pilname stadione? Artimiausią sekmadienį rungtynės planuojamos Šakių „Žiburio“ gimnazijos stadione. „O kas belieka. Tas stadionas neatitinka reikalavimų, vaikai nuleido galvas, bet nieko daugiau nelieka“, - neslėpdamas apmaudo teigė Nacionalinės mėgėjų futbolo lygos prezidentas. Jis sako dedantis visas pastangas rajone populiarindamas šią sporto šaką ir nenori varžybų perkelti į Kalvariją. „Norime populiarinti Šakiuose, o ne pervežti į Kalvariją, tačiau kai valdžios atstovų toks mąstymas ir požiūris, tai juokinga“, - mintimis dalijosi A. Dovydaitis.
 
Mero padėjėjas ir Ūkininkų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Rimantas Valiukas kalbėjo, kad apie planuotas rengti varžybas niekas nieko nežinojo. „Tikrai nežinojom apie jokias varžybas. Be to, tai šventė visam rajonui. Stadioną mes paliekame tvarkingą, suvoluojame ir sutvarkome. Dar geriau būna“, - teigė R. Valiukas. Nors šiuo metu „Varpo“ stadionas dar nesutvarkytas, tačiau artimiausiu metu tai planuojama padaryti. „Atvažiuoja speciali technika ir viską suvoluoja. Kol kas to neleidžia daryti oro sąlygos, bet tikrai viską sutvarkysime, kaip ir padarėme užpernai“, - tikino mero padėjėjas, svarstęs, kad tiesiog įvyko nesusikalbėjimas tarp šventės ir futbolo varžybų organizatorių.

Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos direktoriaus Vitas Daniliauskas teigė, kad didesnės žalos stadionui nepadaryta, o apie futbolininkus jis apskritai nelabai nori kalbėti. Jie esą apie planuojamas rungtynes praneša iš vakaro, nors A. Dovydaitis teigė, kad dėl šių varžybų su mokyklos vadovu viskas buvo suderinta. „Apie futbolininkus atskira kalba. Jie nepalaiko ryšio, nesusikalbame jau dvejus metus. Nenorėčiau plėtoti šios temos. Mano manymu, sekmadienį žaisti jie galėjo“, - teigė V. Daniliauskas. Jis tikino, kad po ankstesnio konkūro užpernai stadionas buvo sutvarkytas taip, kaip priklauso.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.