Šakių jaunimas pamėgo automobilių sportą

auto sportasSausio 29 dieną automobilių sporto aistruoliai nusprendė savo svajones paversti realybe: jie ne tik įregistravo Šakių automobilių sporto klubą, bet ir vasario 2 dieną spėjo sudalyvauti pirmosiose žiemos treko varžybose „Lioliai – 2014“, kurias organizavo Kelmės automobilių sporto klubas.  
 
Nuotr. Naujai įkurto Šakių automobilių sporto klubo nariai pirmosiose varžybose iškovojo net devynias prizines vietas.
 
„Mintis įsteigti Šakių automobilių sporto klubą, kuris suvienytų vietinį jaunimą, kilo prieš porą metų, kai surengiau pirmąsias automobilių sporto varžybas, - prisiminė vienas iš klubo įkūrimo iniciatorių Tadas Viliūšis. – Po to, aistroms aprimus, pamiršome, tačiau po pernai metais surengtų slalomo varžybų automobilių sporto aistruoliai ir vėl apie tai prabilo. Tada nieko nelaukę ir susibūrėme.“

Praėjusį sekmadienį klubo įkūrėjai išskubėjo į pirmąsias automobilių žiemos treko varžybas, iš kurių grįžo su devyniomis taurėmis. Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje Edgaras Kurauskas užėmė trečiąją vietą. Galiniais ratais varomų automobilių klasėje Kęstutis Jankauskas iškovojo pirmąją vietą, o Paulius Sprainaitis liko trečias. Keturiais ratais varomų automobilių klasėje nugalėtoju tapo Ignas Domeika. Viena ašimi varomų automobilių klasėje, kurių padangos su sportiniais dygliais, trečiąją vietą iškovojo Šarūnas Glikas. Keturiais ratais varomų automobilių klasėje (padangos su sportiniais dygliais) Algimantas Glikas iškovojo pirmąją vietą.

Šakiečiai sėkmingai dalyvavo ir „laisvoje“ keturiais ratais (su savadarbiais dygliais) varomų automobilių klasėje. Pirmąją vietą čia laimėjo Ignas Domeika, antroje – liko Algimantas Glikas. Jaunimo klasėje  geriausiai pasirodė Gytis Baltrušaitis. Jis tapo rungties su viena ašimi varomu automobiliu nugalėtoju.

Ateityje automobilių sporto aistruoliai, susibūrę į vieną klubą, ketina ir patys organizuoti daugiau varžybų, ir dalyvauti kitų klubų rengiamuose čempionatuose. Ateinantį sekmadienį jie pasirengę rungtyniauti kitose žiemos treko varžybose „Karpynės ledas – 2014“.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.