Pavasaris į „Varpo“ sceną sukvietė spektaklius

scenos pavasarisPraėjusią savaitę „Varpo“ mokykloje karaliavo spektakliai – vyko respublikinė vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Scenos pavasaris 2016“. Per penkias dienas žiūrovai pamatė net šešiolika vaidinimų.

Nuotr. „Scenos pavasarį 2016“ vainikavo Šakių „Žiburio“ gimnazijos ir „Varpo“ mokyklos dramos studijos spektaklis „Amerika pirtyje“.

Tai jau dvidešimt ketvirtasis renginys, tradiciškai organizuojamas beveik nuo mokyklos įkūrimo pradžios. Teatrų šventė „Scenos pavasaris 2016“ buvo skirta tiek jaunesniems, tiek vyresniems moksleiviams.
 
Pradinukai galėjo pasižiūrėti dešimt jiems skirtų vaidinimų: Šakių „Varpo“ mokyklos „Makiukų“ teatro meninę kompoziciją „Rašau ir skaitau“, parengtą pagal šiuolaikinių poetų eiles, taip pat „Makiukų“ teatro Lėlių spektaklį pagal Linos Žutautės knygą „Kakė Makė ir svajonių gimtadienis“ (režisierė Vilija Meškaitienė); Slavikų pagrindinės mokyklos teatro (režisierė Galina Sniečkuvienė) spektaklį „Kuprotas oželis“ pagal Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės komediją; „Varpo“ mokyklos „Pirmokų teatro“ vieno veiksmo pjesę „Grybų lietus“ (režisierė Aida Kriaučiūnienė); Šakių rajono savivaldybės Jaunimo kūrybos ir sporto centro vaikų teatro inscenizaciją „Aštuonetas iš Trepsės namų“ pagal Jono Avyžiaus apysaką (režisierė Laima Kajokaitė–Balčiūnienė); Svečių iš Birštono gimnazijos jaunimo teatro vaidinimą „Silkės“ pagal Vinco Krėvės apsakymą (režisierius Kazimieras Drižiliauskas); Griškabūdžio gimnazijos vaikų teatro spektaklį „Vilkas ir septyni ožiukai“, parengtą pagal lietuvių liaudies pasaką (režisierė Lina Sinkevičienė); Žvirgždaičių progimnazijos moksleivių teatro spektaklį „Mes – jūsų vaikai“, parengtą pagal Vaidos Brazaitienės etiudų spektaklį (režisierė Asta Baubonienė); Panovių laisvalaikio salės lėlių teatro lėlių spektaklį „Veršelis – kanapių ryšelis“ pagal Kosto Kubilinsko pasaką (režisierė Rūta Bučinskaitė);  Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos vaikų teatro vaidinimą „Katės namai“ pagal Danguolės Dubinienės pasaką (režisierė Onutė Unikauskienė).

Jaunimui buvo skirti likusieji spektakliai: Lekėčių laisvalaikio centro „Paauglių teatro“ vaidinimas „Ieškok savęs“ pagal Onės Baliukonytės esė (režisierė Vaida Brazaitienė); „Žiburio“ gimnazijos poetinė kompozicija „Tenoriu būti“ pagal Salio Šemerio, Marcelijaus Martinaičio, Aliaus Balbieriaus ir kitų lietuvių poetų eiles (režisierė V. Meškaitienė); „Varpo“ mokyklos dramos studijos vaidinimas „Uvertiūra penkiems sidabro šaukšteliams“ pagal Nijolės Kepenienės pjesę (režisierė V. Meškaitienė, choreografė Laura Saunorienė, scenografė Jūratė Žalnorienė ir 8 a kl. mokiniai); „Žiburio“ gimnazijos vaidinimas pagal Sussane Osten ir Per Lysander tragikomediją (režisierė V. Meškaitienė, choreografė L. Saunorienė, kostiumų autoriai ir scenografai Audronė ir Algimantas Vorevičiai). Debiutantėmis „Scenos pavasaryje 2016“ tapo vyresniesiems moksleiviams spektaklį „Šokių pamoka“ pagal Astrid Saalbach parodžiusios Lietuvių filologijos ir režisūros IV kurso studentės iš Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto (režisierius Linas Zubė, scenos kalbos konsultantė Virginija Kochanskytė, šokio konsultantė Tulija Zinčiukienė). Beje, tarp studenčių – ir buvusi V. Meškaitienės „Dramos studijos“ narė Simona Makūnaitė.

„Scenos pavasarį 2016“ vainikavo „Žiburio“ gimnazijos ir „Varpo“ mokyklos dramos studijos spektaklis „Amerika pirtyje“ pagal Keturakį (režisierė V. Meškaitienė, choreografė L. Saunorienė, kostiumų autorė A. Vorevičienė, scenografas A. Vorevičius);

V. Meškaitienė komentavo, jog, kaip ir visais praėjusiais metais, taip ir šiemet „Scenos pavasariui“ ruoštasi nuosekliai, atsakingai, tad ir jokių nesusipratimų nebuvo. Priešingai, tai laikas, kai scenos žmonės susiburia draugėn bei gali stebėti vieni kitų pasirodymus net penkias dienas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.