Tradiciškai metus užbaigė ir rajono švietimiečiai

svietimas kaledu
Nuotr. Tarp daugybės kitų sveikinimų padėkos žodžiai iš Lilijos Liutvinienės lūpų nuskambėjo ir direktorių interesus atstovaujančiai Jūratei Mozūraitienei.

Kaip ir daugelis įvairių įstaigų, ketvirtadienį į tradicinį metų užbaigimo renginį rinkosi rajono švietimiečiai. Jie trumpai apžvelgė prabėgusius metus ir vylėsi, kad ateinantys bus geresni bei šviesesni.
 
Ugdymo įstaigų vadovų vardu kalbėjusi Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė pripažino, kad švietimiečiams šie metai pilni permainų, neeiliniai.

„Mūsų prašė susitarti. Bet kai reikia tartis dėl pinigų, yra labai sudėtinga. Dažniausiai argumentų, kodėl neteisingai susitarta, turi visi – ir tie, kurie gavo mažiau, ir tie, kurie gavo daugiau, nes čia labai daug subjektyvumo ir įvairiausių nuomonių. Todėl girdim, kokį vardą turi mokyklų direktoriai bendrame respublikos kontekste. Šitoje sistemoje, jei ne blogi direktoriai, ir etatinis būtų geras“, – su sarkazmo gaidele apie esamą situaciją kalbėjo direktorė.

Visgi ji džiaugėsi bei ragino tai daryti ir kolegas, kad ir esamomis sąlygomis mokyklose vienaip ar kitaip susitarta, skundų negirdėti, vadinasi, nėra taip blogai.

Kad nėra taip blogai ir reikia džiaugtis tuo, kas yra – kolektyvais, darbuotojais, mokiniais – kalbėjo ir Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas. Jis už metų darbą dėkojo visų įstaigų vadovams ir kartu su skyriaus specialistu Gintaru Demeniumi jiems skyrė simbolines dovanėles. Tradiciškai nepamiršti ir šį mėnesį gimtadienius šventę bei švęsiantys direktoriai – Gintautas Pranskaitis, Romas Eikevičius, Lilija Liutvinienė, Vilma Vidrienė, Lina Viliūšienė ir Vitas Daniliauskas.

E. Pauliukėnas padėkos žodžius išsakė ir rajono valdžiai, su kuria, vedėjo žodžiais, tiesiog gera, nes nereikia bijoti, galima visada kreiptis.

Sveikindamas švietimo įstaigų vadovus meras Edgaras Pilypaitis ragino nesusismulkinti kasdieniuose dalykuose, bet pagalvoti plačiau, kaip rajonas atrodo bendrame kontekste. Linkėjo jis ir dvasinės ramybės bei šviesos, nes tik laisvas žmogus gali būti valstybės kūrėjas, o mokyklų vadovai, pasak mero, tiesiog privalo tokiais būti. Taip pat, vengiant nesusipratimų ir nesusikalbėjimų, jis ragino daugiau kalbėtis tarpusavy.

Už buvimą kartu, rūpestį, supratimą, atstovavimą vadovams savivaldybėje padėkos žodžiai skirti ir J. Mozūraitienei, kuriai labiausiai linkėta nebijoti svajoti ir daryti ne tik tai, ką reikia, bet ypač tai, ko išties trokšta širdis. J. Mozūraitienė, perfrazuodama žinomus žodžius, kolegoms linkėjo, kad dabartis nebūtų pilka, kad nereikia tikėtis rožinės ateities, o apie praeitį nereikėtų galvoti kaip apie juodą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.