Gelgaudiškiečiai skatins moksleivių susidomėjimą aukštąja kultūra

dragunaityteGelgaudiškio vidurinė mokykla atsiliepė į Lietuvos meno kūrėjų asociacijos kvietimą dalyvauti projekte „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“. Dailės mokytoja Eglė Dragūnaitytė skatins  vyresniųjų klasių moksleivius domėtis aukštąja kultūra: skaityti nemokamai prenumeruojamus solidžiausius šalies kultūros leidinius ir susitikti su garsiais menininkais.

Nuotr. Projekto „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“ koordinatorė E.Dragūnaitytė mano, kad jis ne tik sudomins moksleivius, bet ir suteiks jiems vertingos informacijos bei patirities.

Pasak projekto koordinatorės E.Dragūnaitytės, tikslingas kultūros kūrėjų bendravimas su mokiniais ir vienuolikos kultūros žurnalų atėjimas į biblioteką mokyklos bendruomenei bus labai naudingas. „Į dialogą su mokykla bus įtraukti patys įdomiausi menininkai, - trumpai projektą pristatė mokytoja.  - Jų pavardes jau žinome ir galime pasirinkti, su kuo norėsime bendrauti. Galime rinktis žmones iš tokių meno šakų, kaip literatūra, dailė, muzika ir t.t. Kadangi pati esu dailės mokytoja, rinksimės daugiau menininkų iš dailininkų tarpo, kurie bus pasirengę pravesti meninės kūrybos pamokas ir praktinius užsiėmimus dailės ir fotografijos mėgėjams.

Kadangi temas siūlys patys menininkai, E.Dragūnaitytė mano, kad jos bus labai įvairios. Tačiau toks ir yra projekto tikslas – sudominti mokinius viena ar kita meno sritimi, plėsti jų suvokimą, kas tai yra menas, ir galbūt sugriauti kai kuriuos stereotipus apie menininkus, nes menininkai irgi gali būti patys įvairiausi žmonės.
 
Šiandieninė mokykla Lietuvoje tarsi atskirta nuo kultūrinės visuomenės, todėl projektu „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“ bus siekiama skatinti jaunimo kūrybiškumą, gilinti jų kultūrinį sąmoningumą ir suvokimą.

Šis projektas – inovatyvus ir nestandartinis problemos sprendimas nacionaliniu lygmeniu. Virtualaus komunikavimo internetu epochoje tiesioginis bendravimas su žymiu menininku ar kultūros veikėju tampa dar vertingesne patirtimi. Šiais kontakto nutolimo laikais, kai žmones pažįstame tik per televiziją, internetą, asmeninis kontaktas ir tiesioginis bendravimas daro didelį įspūdį. Po mokyklas pasklidęs intelektualinis potencialas moksleiviams atvers platesnį kultūrinį akiratį ir skatins juos įsitraukti į kultūros procesą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.