Didesnė pusė abiturientų studijuoja aukštosiose mokyklose

dvyliktokaiŠvietimo ir sporto skyriaus specialistai informavo, kad praėjusiais mokslo metais vidurinį išsilavinimą įgijo 415 rajono moksleivių. Daugiau kaip trečdalis iš jų, t.y. 150, rinkosi studijas aukštosiose universitetinėse Lietuvos mokyklose, šeši – užsienio universitetuose. 104 abiturientai įstojo į aukštąsias neuniversitetines mokyklas, 69 mokosi profesinėse mokyklose.
 
Didžiausią laidą per paskutiniuosius ketverius metus išleido Šakių „Žiburio“ gimnazija. Brandos atestatai įteikti 156 abiturientams. Šakių „Varpo“ vidurinė mokykla atsisveikino su paskutiniąja dvyliktokų laida. Šiemet čia mokslus baigė 71 moksleivis. Trečioji pagal išleistų abiturientų skaičių – Griškabūdžio gimnazija. Brandos atestatai įteikti 48 moksleiviams.

Daugiausiai studentų, net 89, į aukštąsias universitetines mokyklas išleido Šakių „Žiburio“ gimnazija. Studijas universitetuose pasirinko ir 24 Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleiviai, po devynis – Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų abiturientus. Populiariausios studijos  daugelį metų iš eilės išlieka trijuose šalies universitetuose: Vytauto Didžiojo universitete (šiemet įstojo 29 moksleiviai),  Kauno technologijos universitete (šiemet įstojo 28 moksleiviai) ir Vilniaus universitete (šiemet įstojo 24 moksleiviai). Šeši moksleiviai išvyko mokytis į užsienio universitetus: 5 iš jų Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai. Du studijuoja Edinburgo universitete Škotijoje, po vieną – į Essexo, Stratklaido ir Jorko universitetuose Anglijoje. Vienas Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivis studijas tęsia viename iš Danijos universitetų.

Mokslą kolegijose tęsia 37 Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai, 19 gimnazistų iš Griškabūdžio, 18 Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleivių. Populiariausiomis kolegijomis išlieka: Kauno kolegija (56 moksleiviai), Kauno technikos kolegija (12 moksleivių) ir Vilniaus  kolegija (11 moksleivių). 69 abiturientai specialybės mokosi profesinėse mokyklose - daugiausiai, net 14 moksleivių iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, 12 – iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, dešimt – iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos.

Kaip ir kasmet, ne visi abiturientai pasirinko mokslus. 72 jau patys sau užsidirba duoną: 47 įsidarbino Lietuvoje, 25 - užsienyje. Tarnauti Lietuvos kariuomenėje nusprendė po du abiturientus iš Šakių „Žiburio“ ir Griškabūdžio gimnazijų, vienas iš Gelgaudiškio vidurinės mokyklos. Jokios veiklos nepasirinko – nesimoko ir nedirba – 14 jaunuolių: penki Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos abiturientai, 3 Lekėčių vidurinės mokyklos moksleiviai, du Kriūkų vidurinės mokyklos jaunuoliai, po vieną – iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Griškabūdžio gimnazijų, Gelgaudiškio ir Plokščių vidurinių mokyklų. Darbo biržoje užsiregistravo vienas Plokščių vidurinės mokyklos abiturientas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.