Trečioji saugaus eismo savaitė Šakių rajone

saugus eismasJungtinių Tautų Generalinė Asamblėja gegužės 4-10 d. paskelbė Trečiąja saugaus eismo savaite, kurios tema „Vaikai ir eismo saugumas keliuose“. Visą savaitę Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė  kartu su pulku pagalbininkų - Šakių jaunųjų policijos rėmėjų Šakių rajone organizavo saugaus eismo renginius vaikams.
 
Nuotr. Jaunieji Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro moksleiviai, įveikdami sudėtingas kliūtis demonstravo savo įgūdžius dviratininkų varžybose.
 
Gegužės 4-ąją pareigūnė kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais ir policijos bičiuliu Amsiu svečiavosi Kudirkos Naumiesčio bendruomenės vaikų dienos centre, o  gegužės 5-ąją aplankė VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro auklėtinius. Vaikai buvo supažindinti su tarptautine „Vaikų deklaracija dėl saugos keliuose“, pakviesti prisijungti prie šios deklaracijos nuostatų ir joje pasirašyti. Padedami jaunųjų policijos rėmėjų ir bendruomenės pareigūnės, vaikai prisiminė Kelių eismo taisyklėse numatytas pėsčiųjų ir dviratininkų pareigas, pasitikslino žinias apie atšvaitų ir liemenių su šviesą atspindinčiais elementais dėvėjimo tvarką ir svarbą. Vėliau visi kartu išėjo į gatvę, kur praktiškai išbandė ir parodė turimas saugaus eismo žinias, aptarė kitų eismo dalyvių daromas klaidas.

Gegužės 7-ąją ir 8-ąją A.Mockevičiūtė su kolegomis  ir jaunaisiais policijos rėmėjais lankėsi Janukiškių ir Veršių bendruomenėse, kur vaikams ir jaunimui organizavo važiavimo dviračiais  varžybas, saugaus eismo viktoriną ir piešinių konkursą „Aš saugus gatvėje ir kelyje“.  Važiuoti dviračiu Janukiškių bendruomenėje geriausiai sekėsi Justui Jurkšaičiui, Emiliui Ralickui ir Aurimui Gailiui, geriausiais Kelių eismo taisyklių žinias pademonstravo Aurimas Gailius. Veršių bendruomenės vaikų tarpe puikius važiavimo dviračiu įgūdžius ir susikaupimą parodė Kamilė Daugėlaitė, Gabrielius Subačius ir Renatas Rainys, saugaus eismo viktorinoje pirmąją vietą užėmė Auksė Grudzinskaitė. Įspūdingą piešinį saugaus eismo tema - tarnybinį automobilį, kuriuo pareigūnai atvyko į renginį, nupiešė Milda Daniliauskaitė.

Kadangi oras praėjusią savaitę nelepino, todėl vieną iš organizuotų renginių teko perkelti į gegužės 12-ąją. Šią dieną bendruomenės pareigūnė kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais lankėsi Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre, kur vyko jaunųjų dviratininkų varžybos.  Nors pradžia buvo sunkoka ir užduotys dalyviams pasirodė tikrai nelengvos, tačiau minėtų varžybų dalyviai parodė tikrai neblogus rezultatus. Kam sunkiau sekėsi važiuoti dviračiais, tie rungčių ruožo trasą įveikė paspirtukais. Geriausiai dviračiu važiavo Karolis Bakas, Regimantas Urmonavičius ir Tomas Onusaitis. Labiausiai džiugino šio centro auklėtinių saugaus eismo žinios, labai  gerai Kelių eismo taisykles išmano Tomas Varnas. Visų renginių dalyviai, nugalėtojai buvo apdovanoti VšĮ „Marijampolės regiono keliai“ knygų skirtukais ir informaciniais lankstinukais bei iš projektinės veiklos  „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ gautais atšvaitais, Šakių rajono policijos komisariato įsteigtais prizais.

Šakių bendruomenės pareigūnė dėkoja bendruomenėms, vaikų dienos centrams ir mokykloms, Šakių jauniesiems policijos rėmėjams, dalyvavusiems  Trečiojoje saugaus eismo savaitėje ir  skleidusiems saugaus eismo žinias vaikams. Šakių jaunieji policijos rėmėjai šiais metais prisijungė prie Zanavykų muziejaus susivienijimo ir dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.