Naktį aerodrome „mokėsi“ važiuoti?

auto aikstele
Nuotr. Į viešumą iškilo dar gruodžio mėnesį įvykęs incidentas, kai naktį aerodrome besivėžinančius jaunuolius teko tramdyti net policijos pareigūnams.


Tik šią savaitę į viešumą iškilo dar praeitų metų gruodžio mėnesį Bliuviškių kaime (Griškabūdžio sen.) esančiame aerodrome įvykęs incidentas: jaunimėlis galbūt demonstravo puikius vairavimo įgūdžius, o galbūt tiesiog norėjo pasirodyti prieš draugus. Cypiančių padangų garsą girdėjo net Griškabūdžio miestelio gyventojai. Tokius jaunuolių pasivažinėjimus teko tramdyti rajono policijos pareigūnams. Ši situacija vasario 9 d. buvo aptarta rajono savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje.
 
Kol vieni linksminosi Griškabūdžio kultūros centro diskotekoje, būrelis jaunuolių, su automobiliais nuvykę į Bliuviškių k. esantį aerodromą, nusprendė pademonstruoti savo važiavimo įgūdžius ir sukėlė didžiulį triukšmą. Demonstravimas baigėsi tuo, kad atvyko policijos pareigūnai ir dviem vairuotojams dėl chuliganiško vairavimo buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Kyla klausimas, ar jaunuoliai pažeidė Kelių eismo taisykles (KET). Jie važinėjo buvusioje žemės ūkio aviacinėje aikštelėje (aerodrome). Antras klausimas – koks šio aerodromo statusas eismo ir KET atžvilgiu. Į šiuos klausimus atsakyti negalėjo Eismo saugumo komisijos nariai, jaunimo pasivažinėjimą aerodrome jau šį mėnesį įvertins Šakių rajono apylinkės teismas.

Kaip sakė Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius, Bliuviškiuose Jovarų gatvėje esantis aerodromas priklauso Griškabūdžio seniūnijai. Pasak seniūno, jame vyksta įvairūs renginiai, kurie yra derinami su seniūnu ir tame jis nemato nieko blogo.

„Sausio 4 d. čia vyko varžybos, tų varžybų vyksta tikrai gana dažnai. Tik tegul jaunimas jose dalyvauja“, – svarstė S. Naumavičius, pabrėžęs, kad jis nepritaria naktiniams pasivažinėjimams.

Kiek kitokią nuomonę išsakė Eismo saugumo komisijos narys Valdas Stankūnas, kuris kalbėjo, kad vairuotojai nuolat raginami vairuoti saugiai, patariama, kaip saugiai stabdyti automobilį ar elgtis įvairiose situacijose.

„Bet patariama to nesimokyti keliuose, o mokytis saugioje, nuošalioje aikštelėje, kur nėra eismo, žmonių. Tai kur tam jaunimui mokytis? Policininkų vietoje aš jaunuolius būčiau tik įspėjęs“, – kalbėjo V. Stankūnas.

Į šį pastebėjimą posėdyje dalyvavusi Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vadovė Ramunė Girdauskienė atsakė, kad galėjo kilti pavojus aikštelėje buvusiems jaunuoliams.

Ar normalu naktį važinėjant aerodrome kelti triukšmą, kai lenktynės čia rengiamos legaliai ir saugiai, gali atsakyti tik patys jaunuoliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.