Vykdys sustiprintą vairuotojų kontrolę

Policijos pareigūnai informuoja, kad nuo vasario 20–28 d. bus vykdoma sustiprinta vairuotojų kontrolė, atkreipiant dėmesį į kone priklausomybe tapusį vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimą rankomis, pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, taip pat į kitą vairuotojų dėmesį blaškančią veiklą, nesusijusią su vairavimu, tačiau neretai keliančią pavojų keliuose.

Kelių policijos duomenimis, pagrindinės eismo įvykių priežastys yra trys: nepasirinktas saugus arba viršytas leistinas važiavimo greitis, vairuotojų pažeidimai pėsčiųjų atžvilgiu ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą.
 
Veiksmai, nesusiję su vairavimu (planšetinių kompiuterių naudojimas, žinučių rašymas, valgymas, kitokie pašaliniai veiksmai, nukreipiantys ir blaškantys vairuotojo dėmesį) yra pavojingi ir gali sukelti eismo įvykį.

Policijos pareigūnai informuoja, kad šių metų pirmąjį pusmetį tokių nusižengimų išaiškinimas bus vienas iš pagrindinių eismo priežiūrą atliekančių pareigūnų prioritetų.

Nesilaikantiems taisyklių vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Kelių policijos pareigūnai praėjusiais metais nustatė 16 tūkst. 329 tokius pažeidimus. Šiais metais pareigūnai nubaudė daugiau negu du tūkst. mobiliojo ryšio priemonėmis besinaudojančių vairuotojų, dešimtys vairuotojų neteko teisės vairuoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.