Į kovą su KET pažeidėjais

Policijos departamentas skelbia konkursą „Užfiksuok Kelių eismo pažeidėją“, skirtą visuomenės pilietiškumo skatinimui ir drausmės keliuose palaikymui.

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos kelių policijos tarnybos organizuoja konkursą „Užfiksuok Kelių eismo taisyklių pažeidėją“. Nuo šių metų lapkričio iki 2013-ųjų sausio mėnesio vykstantis konkursas, skirtas visuomenės pilietiškumo ugdymui. Juo siekiama mažinti nepakantumą eismo dalyviams, negerbiantiems nustatytų elgesio normų ir šiurkščiai pažeidžiantiems Kelių eismo taisyklių reikalavimus, skatinti eismo dalyvių pagarbą vieni kitiems, mažinti Kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių bei išvengti eismo įvykių, kurie įvyksta dėl šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Konkursui informaciją teikti gali ne jaunesni kaip 18 metų asmenys. Asmuo, pateikęs medžiagą konkursui, ne tik deklaruoja, bet ir pats vykdo saugaus elgesio kelyje reikalavimus. Konkursui pateikta medžiaga gali būti naudojama prevenciniais tikslais. Vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, keliantis grėsmę eismo saugumui, chuliganiško vairavimo atvejai, pateikiami per policijos elektroninių paslaugų portalą www.epolicija.lt.
 
Būtina  nurodyti užfiksuoto pažeidimo datą, laiką, vietą. Dalyviai, teikdami medžiagą, privalo įrašyti žodį „konkursui“. Konkursui gali būti pateikta tik vaizdo medžiaga, kuri turi būti kokybiška (rinkmenos dydis ne didesnis kaip 10 Mb), trumpai aprašyta, kad būtų galima konstatuoti Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Vaizdo medžiagos siuntėjas turi nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, kontaktinius duomenis (telefoną ar elektroninį paštą).

Nebus vertinama vaizdo medžiaga užfiksuota ne Lietuvoje, persisiųsta iš interneto, varžybų, kitų renginių metu, taip pat uždarose ir privačiose valdose užfiksuoti pažeidimai, specialiųjų transporto priemonių vairuotojų veiksmai, automobilių sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimai prie prekybos centrų, parduotuvių, įstaigų, požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse.

Nebus vertinama ta informacija, kurių autoriai per konkurso laikotarpį buvo nubausti už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Konkursui pateikta medžiaga vertinama, atsižvelgus į šiuos kriterijus: užfiksuotame vaizde matyti Kelių eismo taisyklių pažeidimas, tikrai keliantis pavojų eismo saugumui (pavojingas, chuliganiškas vairavimas, lenkimas neleistinoje vietoje, arba neleistinu būdu, eismo reguliavimo signalų nepaisymas, įspėjamojo signalo nerodymas ir avarijos sukėlimas, važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių nesilaikymas, pėsčiųjų pareigų nevykdymas ir pan.).

Konkurso organizatoriai užtikrina visišką asmens, pateikusio konkursui medžiagą, konfidencialumą. Bus apdovanojami trys asmenys (nugalėtojai), atsiuntę konkursui vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti šiurkščiausi saugaus elgesio kelyje nepaisymo atvejai. Taip pat apdovanojimus gaus dar penki geriausią medžiagą atsiuntę konkurso dalyviai. Konkurso prizais gali būti apdovanoti ir kiti asmenys, pateikę aktualios ir konkurso nuostatus atitinkančios medžiagos apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.