Saugumu rūpinsis Viešosios tvarkos skyriaus specialistai?

Po mėnesio pertraukos antrą kartą policijos atstovai dalyvavo tradiciniame rajono seniūnų susirinkime. Pareigūnai prabilo apie ateityje galbūt turėsiančius savivaldybėse atsirasti Viešosios tvarkos skyrius. Esą jų specialistai padėtų išgryninti policijos pareigūnų darbą.

Ketvirtadienį vykusiame seniūnų susirinkime dalyvavo laikinasis Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Raimundas Antanavičius. Pastarasis kalbėjo apie policijos darbo funkcijų išgryninimą, kurio reikalauja Policijos departamentas. „Dažnai žmonės į policiją skambina bet kokiu atveju, prakiurus vamzdžiams ir panašiai. Būtina išgryninti funkcijas ir paprašyti, kad įgalioti socialiniai partneriai tam tikras situacijas spręstų be policijos. Prieš dvi savaites buvo gautas Policijos departamento raštas. Visų šalies komisariatų atstovai įpareigoti susitikti su savivaldybių administracijų vadovais ir aptarti visus klausimus dėl galimybės savivaldybėje įkurti Viešosios tvarkos skyrių“, - teigė R. Antanavičius. Pasak jo, departamentas laikosi nuomonės, kad į pranešimus apie viešumoje girtaujančius asmenis turėtų reaguoti ne policija, o minėtojo skyriaus atsakingi atstovai. Taip pat jie galėtų reaguoti į pranešimus apie gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus ar transporto priemonių netinkamą pastatymą. Tokie viešosios tvarkos skyriai jau veikia didžiuosiuose šalies miestuose.  

Daugiau nei dvidešimtmetį savivaldos sistemoje dirbantis Lukšių seniūnas Vidas Cikana įsitikinęs, jog tikrasis policijos darbas vyko nuo 1990 iki 1997 metų. Policijos įgaliotinis visuomet buvo seniūnijoje ir visuomet buvo reaguojama į įvairius iškvietimus. Pasak seniūno, veiksmas vyko kiekvieną dieną ir žmonės tuomet buvo labai pilietiški. „Kas čia daro tą suirutę. Visur liks tik viršininkai, o kiti – užsienyje. Prevencijos Lukšiuose labai mažai matau. Važiuokime, vienur kitur pabūkime. Kiekvieną vakarą Lukšiuose sėdi mašinose ir geria“, - pastebėjo Lukšių seniūnas.
 
Kidulių seniūnas Algirdas Stankevičius pabrėžė, kad policijos įgaliotiniai į įvykio vietą atvyksta, bet dažnai pavėluotai, o kartais tenka išgirsti, kad neturi kuro atvykti. Į tai replikuodamas Šakių komisariato viršininkas M. Akelaitis patikino, kad nė vienas pareigūnas neturi teisės pasakyti, jog neturi kuro atvykti į įvykio vietą. „Apylinkės inspektorius neturi sėdėti kabinete“, - pridūrė viršininkas ir paprašė visuomet pranešti apie netinkamai pareigas atliekančius apylinkės inspektorius.

Tuo pačiu Kudirkos Naumiesčio seniūnas Alfredas Vincas Puida pasidžiaugė, kad po didesnių diskusijų seniūnijoje pagerėjo policijos darbuotojų darbas ir visuomenė jaučiasi saugesnė. Pasiekta, kad policininkai šioje seniūnijoje pasirodo net po du kartus per dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.