Kriminalai (2013-08-23)

Rastas lavonas
Šakių rajono policijos komisariatas rugpjūčio 19 dieną, pirmadienį, gavo telefoninį pranešimą, jog Sudargo seniūnijos Margiškių kaime gyvenančio J. B. sodyboje, sode esančiame vandens telkinyje, rastas moters lavonas. Nuskendusioji M. S. ( g.1949 m) neturėjo pastovios gyvenamosios vietos. Rastas lavonas be aiškių išorinių smurto žymių buvo išvežtas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Jurbarko poskyrį.

Liko be pinigų
 Į policiją kreipėsi Gelgaudiškio seniūnijos, Daukantiškių kaimo gyventoja I.B. (g.1975 m.). Moteris per neapdairumą prarado 400 litų. Nukentėjusioji paaiškino, jog rugpjūčio 19 dieną Šakių mieste iš „SWEDBANK“ bankomato su kreditine kortele nusiėmė 400 litų, tačiau iš bankomato pasiėmusi kreditinę kortelę, išduotus pinigus paimti užmiršo ir nuėjo. Sugrįžusi prie bankomato, moteris pinigų jau neberado.

Dingo telefonas
Rugpjūčio 19 dieną Kudirkos Naumiestyje vykusios šventės metu iš Tarpučių kaimo gyventojo M.P. (g.1990 m.) kelnių kišenės neaiškiomis aplinkybėmis dingo mobiliojo ryšio telefonas. Jaunuolis dėl vagystės kreipėsi į rajono policijos komisariatą.

Apvogė automobilį
Nuo ilgapirščių nukentėjo šakietė K. A. (g. 1981m.), kuri savo automobilį laikė kito šakiečio neaptvertoje namų valdoje. Rugpjūčio 19 dieną ji pamatė, jog automobilis apvogtas ir apgadintas. Nuo automobilio pavogti du priekiniai žibintai, du priekiniai posūkių žibintai, įvairūs elektros prietaisų ir mechanizmų jungikliai, sulaužyta priekinė panelė, skydeliai nuo saulės, daiktų dėtuvė.

Rastas nelegalus ginklas
Rajono policijos komisariato pareigūnai, rugpjūčio 20 dieną atlikę kratą Lekėčių seniūnijos Akėčių kaime, lekėtiškei V. S. priklausančio gyvenamojo namo kambaryje rado ir paėmė moters sugyventiniui A. B. (g.1961 m.) priklausantį ir nelegaliai laikomą medžioklinį lygiavamzdį 16 kalibro šautuvą. Kratos metu taip pat paimta po 7 vienetus 16 kalibro bei statybinių šovinių, 8 vienetai orinio šautuvo šovinių, dėžutė su paraku.

Pasikorė
Rugpjūčio 20 d. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas telefoninis pranešimas apie tai, kad Šakiuose, savo namų ūkinio pastato palėpės patalpoje, rastas pakibusio kilpoje R. K. (g. 1990 m.) lavonas be išorinių smurto žymių. Dvidešimt trejų metų vaikino lavonas išvežtas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie LR Teisingumo ministerijos Jurbarko poskyrį tyrimams atlikti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.