Kai svajonės tampa realybe

zukauskieneAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Naujut naujutėlė, prieš porą savaičių duris atvėrusi parduotuvėlė „Nepaprastai“ jau nuo pat pradžių sulaukė didelio susidomėjimo – kas, kur, kaip? Ir išties – tai pirmoji tokio asortimento parduotuvė Šakiuose.

Nuotr. Ilma Žukauskienė teigė, jog apie parduotuvės atidarymą svajojo seniai, o atsiradus galimybei, savo planus ir įgyvendino.

Mintį gvildeno seniai

Iš pradžių lukšietė Ilma Žukauskienė teigė, jog neturi per daug ką pasakoti, tiesiog įgyvendino savo seniai kurtą planą. Nors moteris tikino norinti, kad apie parduotuvėlę kalbėtų ne ji, o kiti žmonės, visgi pavyko prikalbinti, kad pasidalytų savo džiaugsmu.

Parduotuvės savininkė pasakojo seniai svajojusi pasinerti į verslą, atidaryti parduotuvę, tik nematė aiškios vizijos – nei kas joje būtų parduodama, nei kaip pati parduotuvė turėtų atrodyti. Tačiau pastarasis pusmetis sudėliojo visus taškus ant „i“. Ilgai svarsčiusi, pasvėrusi visus „už“ ir „prieš“, I. Žukauskienė galų gale nusprendė nudžiuginti šakiečius dar viena parduotuve.

Šakių Vietos veiklos grupės administracijai vadovaujanti, bet šiuo metu trečius metus vaiko auginimo atostogose esanti I. Žukauskienė sakė, kad galėjo „Nepaprastai“ atidaryti ir anksčiau, tačiau „gavosi kaip gavosi“. Tiesa, pusmetis darbo, tvarkant su parduotuvės atidarymu susijusius reikalus, tikrai nepraskriejo kaip akimirka. Pati I. Žukauskienė sakė, kad ne kartą pagalvojo, jog nuleis rankas ir pasiduos. Tačiau dabar jau gali atsikvėpti ir tiesiog mėgautis gautu rezultatu. Beje, per minėtuosius pusę metų kelis kartus ir pačios parduotuvės vizija spėjo pasikeisti.

„Iš pradžių galvojau apie parduotuvę, kurioje būtų siūlomas tik vaikiškų drabužėlių asortimentas, bet galutinis rezultatas – visko po truputį. Kaip mėgstu sakyti – sau, vaikams ir namams. Kad esame maži, gyvename nedideliame mieste, nereiškia, kad pas mus turi būti tik dėvėtų drabužių parduotuvėlės. Vis tik norisi, kad ir pas mus būtų vieta, kurioje galima įsigyti lietuviškų prekių. Juk kartais geriau mažiau, bet kokybiškiau“, – kalbėjo parduotuvės savininkė.

Tik lietuviška produkcija

Kuo ši parduotuvė skiriasi nuo kitų Šakiuose esančių? Pirmiausia dėmesį patraukia tai, kad čia parduodamų suknelių, vaikiškų drabužėlių, viršutinių drabužių, papuošalų, namų kvapų, pagalvėlių, rankinių ir kitų daiktų etiketes puošia tik lietuviški vardai. Kitaip tariant, čia galima įsigyti tik lietuvių dizainerių ir kelių masinės gamybos prekės ženklų gaminius.

Aišku, I. Žukauskienė neatmeta minties, kad kada nors čia puikuosis ir užsieniečių gaminiai. Šiuo metu „Nepaprastai“ parduotuvėlėje prekiaujama 26 prekės ženklų produktais. I. Žukauskienė tikino, ateityje asortimentą papildys vis kitų gamintojų prekės, tad kraštiečiai tikrai sulauks įvairios pasiūlos.

„Neslėpsiu, turėjau įvairių minčių, net ir pati galvojau kažką kurti, pavyzdžiui, aksesuarus. Tačiau kuriančių lietuvių jau ir taip daug, galbūt sudėtinga atrasti kažką naujo, išskirtinio. Bet, kad ir kaip bebūtų, kūrybinio darbo norisi“, – kalbėjo moteris.

I. Žukauskienės pasiteiravus, galbūt ateityje parduotuvėlės lentynose puikuosis ir jos rankomis pagamintų aksesuarų ar kitų dalykų, moteris šyptelėjo ir tarstelėjo: „Gal“. Vadinasi, šansų yra!

Domėjosi, kokie šakiečių pageidavimai

Ir išties, kai dabar lietuvių gaminami drabužiai, papuošalai, kiti aksesuarai „ant bangos“, vieni už kitus gražesni, tikėtina, kad išsirinkti pačius pačiausius, kuriais bus prekiaujama, sudėtinga. I. Žukauskienė minėjo, kad parduotuvėlėje galima rasti tai, ką yra išbandžiusi, kas jai patinka.

„Nė vieno prekės ženklo gaminys mano parduotuvėje neatsirado apie jį nepasidomėjus. Dalyvauju ir įvairiose mugėse, daug ieškau internete, tada svarstau, ką būtų galima pasiūlyti ir čia, Šakiuose“, – mintimis dalijosi parduotuvės savininkė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.