Pertvarka neaplenks ir Šakių rajono

pastas
Praėjusį penktadienį su savivaldybės administracijos vadovais susitiko AB Lietuvos paštas atstovės, pristačiusios numatomą pertvarką, kuri palies ir mūsų rajono kaimo paštus. Tiesa, kadangi klausimų būta daugiau nei atsakymų, jau artimiausią savaitę, liepos 2 d., bendrovės atstovai turėtų dalyvauti seniūnų pasitarime bei išsamiau pristatyti numatomą pertvarką.

„Įgyvendinus mobilaus laiškininko projektą, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi, miesto paštai liks nepakitę: 11 kaimo paštų bus pertvarkoma, Šakių, Kudirkos Naumiesčio, Gelgaudiškio ir Lukšių paštai liks nepakitę. Šakių rajone veiks 12 mobilių laiškininkų“, – informuojama pranešime spaudai.
 
Mero pavaduotojas Darius Jakavičius kalbėjo, kad visgi numatoma pertvarka jam nuskambėjo socialiai gana jautriai, nes iš 21 paštininko turėtų likti tik 12 mobilių laiškininkų.

„Mus tai suneraminto, tai liečia mūsų žmones, išsakėme nuogąstavimus, tai pamatysime, ką paaiškins liepos 2 d. susitikime“, – sakė vicemeras.

Pašto atstovai informuoja, kad, įvedus mobilaus laiškininko projektą, nereiškia, kad Šakių rajono kaimiškų vietovių gyventojai liks be pašto paslaugų – metus vyks pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių: įprastas paštas jų miestelyje dirbs trumpiau, jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilus laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. Po pereinamojo laikotarpio liks tik minėti centriniai paštai, iš kurių kasryt pas gyventojus išvyks mobilūs laiškininkai.

Įgyvendinus šį projektą, rašoma pranešime spaudai, klientai lengviau gaus pašto paslaugas, nes patiems nebereikės eiti į pašto skyrių – laiškininkas atvažiuos pas juos į namus, darbuotojams padidės darbo etatai, jie gaus naujus tarnybinius automobilius ir išmaniąsias planšetes, tad visos operacijos vyks sklandžiau ir greičiau, tad raminama, esą gyventojai didesnio pokyčio nepajus.

„Kiek į mūsų nuogąstavimus bus atsižvelgta, sunku pasakyti, nes tai valstybės įstaiga, ji apskritai su mumis neprivalo derinti“, – mintimis spaudos konferencijos metu dalijosi meras Edgaras Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.