Mūsų krašto verslu domėjosi šalies spaudos atstovai

Portalų lrytas.lt, delfi.lt, savaitraščio „Savaitė“, LRT radijo laidų „Gimtoji žemė“ ir „Kurianti Lietuva“ žurnalistai aplankė būrį mūsų krašte įvairiomis veiklomis užsiimančių žmonių, apie kuriuos šalies žiniasklaidos priemonėse pasklis straipsniai bei siužetai apie poniškomis privilegijomis garsėjančią Zanavykiją. Šakių TVIC ir Šakių krašto VVG nuotr.

Praėjusį pirmadienį mūsų krašte svečiavosi žurnalistai iš lrytas.lt, delfi.lt, savaitraščio „Savaitė“, LRT radijo laidų „Gimtoji žemė“ ir „Kurianti Lietuva“. Šakių turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) organizuojamo infoturo metu jie aplankė ne tik seniai Zanavykijoje veikiančius verslus, bet ir naujai besikuriančius, žavinčius savo drąsiomis idėjomis.

Pasak Šakių TVIC direktorės Daivos Palukaitienės, toks renginys organizuojamas ne kasmet,  paskutinį kartą į infoturą po mūsų krašto verslo įmones žurnalistai buvo pakviesti 2021-ųjų rudenį, tad po keleto metų pertraukos vėl yra kuo pasigirti ir ką parodyti. 

D. Palukaitienė lydėjo delfi.lt portalo žurnalistus po didžiuosius ir jau seniai savo veiklą vystančius mūsų krašto verslus ir pasakojo, kad svečiams labai patiko pasidairyti po Birutės Drevininkaitienės įmonės „Rugelis“ kepyklėlę, kur buvo pristatytas šeimos verslas su gera emocija ir vaišėmis, kaip priimtina Zanavykijoje. Šakių TVIC direktorės teigimu, ne mažesnį įspūdį spaudos atstovams paliko ne tik UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ gaminama produkcija bei UAB „Audrokesta“ naujausia žemės ūkio technika, bet ir pokalbiai su jų vadovais Edmundu Rinkevičiumi bei Audriumi Mockaičiu. 

Žurnalistus domino ir jaunieji Zanavykijos verslininkai, kurie, pasak Šakių TVIC turizmo vadybininkės Vaidos Zimnickienės, savo drąsiomis idėjomis ir vykdomomis veiklomis keičia Lietuvą. Tad ji palydėjo naujienų portalo lrytas.lt projekto „Verslo genas“ žurnalistus pas vaškuotų drobelių gamyba užsiimančią Juliją Mozūrevičiūtę, į mūsų kraštą atitekėjusią keramikę Živilę Siaurusevičienę, aukštos kokybės šalto spaudimo kanapių aliejų ir kitus produktus iš kanapių gaminančius Gabrielę ir Augustą Masevičius, kuriais labai domėjosi ir „Savaitės“ žurnalistai.  

Spaudos atstovai susipažino su asociacijos „Išmanus jaunimas“ inovatyvaus verslo pradžia Kudirkos Naumiestyje. Čia Aurimas Staugaitis atskleidė tokio bendruomeninio verslo pliusus ir minusus, parodė išmaniąsias stakles. Kalbų netrūko pas Kęstutį ir Ernestą Ūsus, kurie pasakojo ne tik apie bičių gyvenimo paslaptis, bet ir apie medaus kelią ir skonį, pristatė edukaciją „Paslaptingas bičių pasaulis“. 

Šakių TVIC turizmo vadybininkė Birutė Bendoraitienė, lydėjusi „Savaitės“ žurnalistus, teigė, kad svečiams labiausiai patiko susitikimai su UAB „Gulbelė“ vadovu Arūnu Tarnausku ir Šakių cirko mokyklos vadove Itana Januševičiene. Įdomūs interviu buvo ir su kitais mūsų krašto žmonėmis. 

Iš tiesų Zanavykijoje buvo ir su kuo susitikti, ir ką pamatyti, spėta ir Zanavykų muziejaus Zuikio lauktuvių pyrago kepimo edukacijoje dalyvauti. Žurnalistų infoturas baigėsi, palikdamas intrigą – ką šalies žiniasklaida parodys ir parašys apie mūsų krašte kuriančius drąsius žmones, naujai sukurtus ar gyvuojančius jau ne vieną dešimtmetį verslus.

„Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.