Naujas kelias sujungs dvi miesto gatves

Šakių rajone numatyta įgyvendinti šešis projektus, tarp kurių ir įvažiavimo į pramoninę zoną įrengimas. Numatyta, kad kelias sujungtų Kęstučio ir Griškabūdžio gatves.

Savivaldybės tarybos nariai vienbalsiai pritarė 2023–2024 m. Marijampolės regiono funkcinės zonos strategijai, pagal kurią Šakių rajone numatyta įgyvendinti šešis projektus. Tarp jų – ir kelio į pramoninę zoną įrengimas, kurio projektiniai sprendiniai jau skelbiami viešai.

Skelbiama, kad įgyvendinant Marijampolės regiono funkcinės zonos strategiją numatoma vystyti projektus, kuriais bus siekiama pašalinti investicijų pritraukimui tinkamų pramoninės ir komercinės paskirties teritorijų išvystymo trūkumus, pritraukti investuotojus ir švelninti socialinių ekonominių skirtumų šalies viduje įtaką, panaudoti Šakių rajono savivaldybės turistinį potencialą, gamtinius bei istorinius išteklius ir turimas kompetencijas bei taip pritraukti turistų srautus į Marijampolės regioną ir pasinaudoti turizmo sektoriaus ir gyventojų perkamosios galios augimo galimybėmis bei mažinti geopolitinės situacijos žalą regiono turizmo sektoriui.

Kaip minėta, Šakių rajone numatyta įgyvendinti šešis projektus, tarp kurių ir įvažiavimo į pramoninę zoną įrengimas. Numatyta, kad kelias sujungtų Kęstučio ir Griškabūdžio gatves Šakiuose. Skelbiama, kad gatvės plotis būtų 6,5 m, iš vienos pusės numatomas ir pėsčiųjų dviračių takas, kuris nuo važiuojamosios dalies būtų atskirtas vejos juosta. Projektinius pasiūlymus savivaldybė jau skelbia. Savivaldybė prie projekto prisidėtų beveik 353 tūkst. eurų.

Įgyvendinant kitus projektus ketinama sukurti turizmo infrastruktūrą prie Sudargo piliakalnių, lankymui pritaikyti Nemuno pakrantę Gelgaudiškyje, įrengti dviračių taką Šakiai– Gelgaudiškis, turizmui pritaikyti Šakių miesto tvenkinį bei Zyplių dvaro sodybą.

Šakių savivaldybės infrastruktūrinių projektų vertė yra beveik 15 mln. eurų, iš jų europinės lėšos 12 mln. 295 tūkst., savivaldybės indėlis – 2 mln. 169 tūkst. eurų. Bendra regiono funkcinės zonos strategijos vertė yra beveik 35 mln. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.