„Swedbank“ patvirtino: padalinio Šakiuose nebeliks

Nuo gegužės 6 d. Šakiuose bus uždarytas vienintelis rajone veikęs „Swedbank“ padalinys – mūsų krašto gyventojai banko paslaugų turės ieškoti kaimyninėse savivaldybėse. D. Pavalkio nuotr.

Gandai po Šakius apie „Swedbank“ uždarymą sklando seniai, tačiau pats bankas stengiasi to neafišuoti, nors padalinį planuoja uždaryti jau gegužės 6 d. Visgi praėjusią savaitę pas rajono merą Raimondą Januševičių apsilankę „Swedbank“ Klientų aptarnavimo departamento vadovas Saulius Drasutis ir Šakių padalinio valdytoja Ingrida Petrauskienė patvirtino informaciją apie padalinio Šakiuose uždarymą.

Kaip informavo S. Drasutis, „Swedbank“ po keletą padalinių sumažina kiekvienais metais. Yra numatyti kriterijai, pagal kuriuos sprendžiama, kuris padalinys dar veiks, o kuris bus uždarytas. Vienas iš jų – gyventojų skaičius mieste arba rajone.

„Šakiai – šiuo metu mažiausias miestelis, kuriame veikia „Swedbank“ padalinys“, – konstatavo Klientų aptarnavimo departamento vadovas, pridurdamas, jog yra apskaičiuota, kad tik 1 proc. visų banko klientų naudojasi padalinio teikiamomis paslaugomis, o likę 99 proc. banką pasiekia nuotoliniais būdais, didžioji dalis – interneto banku. 

Merą nustebino šie skaičiai, todėl jis perklausė, ar tikrai yra padaryta analizė, nes nepatikėjo, kad į banko padalinį kreipiasi tik 1 proc. gyventojų. Jis klausė, ar nebuvo taip, jog atsižvelgta tik į tai, kad mūsų krašte gyvena mažai gyventojų.

Pasak S. Drasučio, tai ne vienintelis faktorius, dar yra žiūrima, kokiu atstumu yra išsidėstę kiti banko padaliniai, stengiamasi, kad jie vienas nuo kito nebūtų nutolę daugiau nei 60–70 km. Kadangi Marijampolės apskrityje šiemet planuojama uždaryti tik Šakių padalinį, o aplinkui veikia ir Vilkaviškio, ir Marijampolės, ir Jurbarko bei Kauno padaliniai, juos galima pasiekti važiuojant automobiliu per vieną valandą.

 

AB „Swedbank“ Klientų aptarnavimo departamento vadovas Saulius Drasutis patikino, kad kiekvienais metais Lietuvoje sumažėja po keletą padalinių. Kadangi Šakių skyrius buvo pats mažiausias ir klientų srautai čia nedideli, buvo nuspręsta jį uždaryti. D. Pavalkio nuotr.

„Mes turime dar mažesnius padalinius arba panašaus lygio padalinius kaip Šakiai. Tai Švenčionys, Visaginas arba Pasvalys, bet matom, kad jei ten paliksim skylę, tai iki kito padalinio gausis 100 km ir gyventojams jį pasiekti tikrai būtų nepatogu“, – paaiškino svečias, teigdamas, jog savo darbuotojus apie padalinio uždarymą informuoja gerokai anksčiau, o klientams pranešama iki uždarymo likus 2 mėn., kad jie suspėtų susitvarkyti sąskaitas, gautų visas priemones, kad galėtų patys apsitarnauti internetu.

R. Januševičius domėjosi, kokios perspektyvos siūlomos „Swedbank“ darbuotojams – mūsų krašto gyventojams, ar jie nepapildys Užimtumo tarnybos klientų gretų. S. Drasutis patikino, kad, uždarant padalinį, darbuotojams yra pasiūlomas darbas kituose miestuose. I. Petrauskienė informavo, kad viena iš trijų Šakių padalinio darbuotojų šiuo metu jau dirba Jurbarko padalinyje, o kitos dvi nenorėjo važinėti dirbti į kitą miestą. 

„Jei reikėtų kompromiso – kažkokio pereinamo laikotarpio, kad mes kokią savaitę pabudėtume, turbūt mes su tuo darbuotoju, kuris čia dirba, susitartume, kad jis pabūtų, bet aš matau, kad tokio poreikio dažniausiai nebebūna“, – teigė Klientų aptarnavimo departamento vadovas.

Meras domėjosi, ar nėra alternatyvų, kad, uždarant padalinį, nors didesnėse rajono gyvenvietėse atsirastų bankomatų. Šiandien rajone jų yra tik Šakiuose ir vienas Gelgaudiškyje, kuris, kaip paaiškino Klientų aptarnavimo departamento vadovas,  pastatytas „Lietuvos banko“ iniciatyva ir jame aptarnaujamos visų bankų kortelės. Banko atstovai patikino, kad bankomatų plėtra jų planuose nenumatyta. Jie įsitikinę, kad tiesiog nėra poreikio, nes sumažėjęs pats grynųjų pinigų išėmimas – kiekviena parduotuvė, ypač per kovidą, įsigijo kortelių skaitytuvus.

Tačiau, pasak S. Drasučio, „Swedbank“ turi ne tik bankomatus, bet ir erdves, kuriose dažniausiai stovi du pinigus priimantys ir išduodantys bankomatai, interneto banko terminalas ir telefonas, kuriuo galima nemokamai paskambinti, jei kiltų kokių klausimų. Tokia erdvė šiuo metu yra ir prie banko padalinio Šakiuose. Ją „Swedbank“ planuoja atnaujinti. Ar ji liks toje pačioje vietoje, kol kas neaišku. Dėl to bus deramasi su patalpų savininku.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.