Laba diena, europiečiai!

europos dienaTaip gegužės 9-ąją prasidėjo Europos dienos minėjimas Šakiuose. Deja, didelio vietinių dėmesio jis nesulaukė. Į Europos Sąjungos vėliavos pakėlimo ceremoniją prie rajono savivaldybės administracijos pastato susirinko vos saujelė moksleivių, sustojo keletas pro šalį skubėjusių praeivių.
 
Nuotr. Europos dienos paminėjimas Šakiuose prasidėjo Europos Sąjungos vėliavos pakėlimo ceremonija.
 
Sveikinimo žodį, džiaugdamasis, kad saulėta Europos diena visus nuteikia pavasariškai ir viltingai, susirinkusiesiems tarė rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis. Pasak jo, iškelta mėlynos spalvos Europos Sąjungos vėliava su dvylika žvaigždžių fone turi daugiaprasmę reikšmę – tai vertybės, dorybės, moralinės nuostatos, suvieniję Europą krikščionybės pagrindu dirbti ir gyventi santaikoje, santarvėje ir vienybėje.

Europos integracijos idėją 1950 metų gegužės 9 dieną iškėlė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Reoberas Šumanas. Ši diena tapo kasmetine tarptautine švente, simbolizuojančia Europos taiką ir vienybę, todėl būtent šią dieną švenčiamas ir Europos Sąjungos gimtadienis.

Į minėjimą prie rajono savivaldybės atvykęs Seimo narys Mindaugas Bastys priminė pamokas, kurios įvyko prieš 70 metų, pamokas, kurias turime išmokti šiandien, kad su idėjomis, kurias puoselėjo R. Šumanas ir kiti jo tautiečiai, galėtume kurti laisvą, kuriančią ir demokratišką Europą.

Lietuvoje Europos diena plačiau pradėta švęsti nuo 2002 metų. Jai skirtų renginių metu visuomenė supažindinama su Europos Sąjunga, diskutuojama visai Europai svarbiais klausimais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.