Gerdžiūnuose - „Šokio virusas“

sokiai_gerdziunuoseGerdžiūnų kaimo bendruomenės nariai įvykdė projektą „Gerdžiūnų bendruomenės gyventojų sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo skatinimas“, kuris kaimo gyventojams leido susipažinti su linijiniais šokiais.

Nuotr. Projekto dėka gerdžiūniškiai ne tik susipažino su šokių technika, bet ir išmoko įvairių šokių.  

Projekto organizatoriai džiaugėsi, kad visą mėnesį vyko linijinių šokių mokymai, kuriuos vedė VšĮ „Šokio virusas“ direktorė Rita Šafranauskienė. Projekto dėka, Gerdžiūnų gyventojai galėjo susipažinti su linijinių šokių technika, pajausti šokio naudą žmogaus organizmui, išmokti įvairių šokių: čia čia čia, rumba, salsa, tvistas. Mokymų metu projekto dalyviai užmiršdavo kasdienius rūpesčius ir drauge su šokių vadove pasinerdavo į šokių teikiamą malonumą. Vos po kelių valandų besišypsantys dalyviai išeidavo puikios nuotaikos bei kupini energijos.
 
Gerdžiūniškai įsitikinę, kas šis projektas kiekvienam, ne tik paaugliui, bet ir garbaus amžiaus žmogui, leido įsisukti į šokių virusą. Todėl į mokymus kaimo gyventojai sugužėdavo tiek su draugais, tiek su šeimos nariais.

Projektą vainikavo Gerdžiūnų kultūros namuose vykusi vakaronė, kurios metu dalyviai ne tik smagiai judėjo muzikos ritmu, bet ir klausėsi paskaitos apie sveiką mitybą bei fizinio aktyvumo svarbą. Vakaro dalyviai susidomėję stebėjo rodomą medžiagą apie sveiką mitybą, genetiškai modifikuotus organizmus, klausėsi pasakojimų apie linijinių šokių istoriją bei jų teikiamą naudą. Vakaronės metu „Šokio viruso“ įkūrėja R. Šafranauskienė dar kartą susirinkusiesiems priminė jau išmoktus šokių žingsnelius, o pertraukėlių metu, dalyviai ragavo atsineštų gardžių ir sveikų patiekalų. gerdžiūniškiai net nepajuto, kad į jų kiemus beldžiasi žiemos šaltukas, o už lango krinta gruodžio snaigės. Projekto organizatoriai tikisi, kad Gerdžiūnų kaimo gyventojai ilgai prisimins šokio žingsneliu papuoštą mėnesį, o užsikrėtę šokio virusu, net per šalčiausius speigus, bus atsparūs visoms ligoms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.