Planuoja skirti lėšų tualeto įsigijimui

„Šakių miesto gėda“, – taip jau daug metų vadinamo viešojo miesto tualeto turėtų nelikti. Tikimasi, kad dar šiais metais bus skirti pinigai mobilaus tualeto-konteinerio įsigijimui.

Finansų komiteto posėdžio metu Laurynui Suodaičiui pasiteiravus dėl lėšų skyrimo viešajam tualetui, komiteto nariai nebuvo vieningi svarstydami, kokį tualetą apskritai įsigyti, ar jis turėtų būti stacionarus, ar mobilus. Yra manančių, kad tualetas-konteineris gadins miesto vaizdą, ypač jei jis stovės pasiesartyje vietoj senojo. Ta teritorija turėtų būti sutvarkyta, pro ten driektųsi dviračių takas.
 
„Kaunas už pusę milijono litų pastatė „auksinį tualetą“, o mes neturime normalaus tualeto. Kuo greičiau skirkime tuos dešimt tūkstančių eurų ir kad Kalėdoms žmonės turėtų“, – savo poziciją išreiškė rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius.

Rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis patikino: kai jis turės protokolinį sprendimą, kad lėšos paskirtos, jis imsis procedūrų: ieškos tiekėjų, kurie pristatys tualetą-konteinerį su pilna įranga (tualetas, kriauklė ir kt.).

Bernardinas Petras Vainius susirinkusiems priminė, kad jis dar liepos mėnesį tarybos posėdžio metu siūlė vieną kartą ir visiems laikams uždaryti viešąjį miesto tualetą. Pasak jo, jokių priemonių iki šiol nebuvo imtasi.

Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė teigė, jog gruodžio mėnesį tikrai bus paskirti pinigai tualeto-konteinerio įsigijimui.

Kurioje miesto vietoje turėtų stovėti naujasis tualetas, iki galo neaišku. Vieni mano, kad vietoj senojo, kitiems atrodo, jog būtų galima rasti ir geresnę vietą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px