Keliami klausimai, bet nėra atsakymų

cikana seniunai
Nuotr. „Kai mes vaduojame vienas kitą, jokie priedai nemokami. O čia? Atėjom pasėdėjom ir skirstomės. Va, kaip reikia dirbti!“ – komentavo V. Cikana.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį antradienį į eilinį susirinkimą rinkosi rajono seniūnai. Kiek tas susirinkimas buvo produktyvus – kitas klausimas, nes ne vienos seniūnijos vadovas piktinosi negalintis sulaukti atsakymų į keliamus klausimus.

Laikraštyje „Draugas“ gruodžio 2 d. publikuotas straipsnis apie seniūnijų sujungimą buvo naujiena ne tik rajono gyventojams, bet ir patiems seniūnams. Jie piktinosi, kodėl apie numatytas permainas turi perskaityti laikraštyje, o ne išgirsti iš administracijos. Tad vylėsi, kad susirinkę į antradienį vykusį susirinkimą išgirs paaiškinimus, atsakymus į kylančius klausimus. Be to, kaip kalbėjo Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius, jis buvo taręsis, kad susirinkime dalyvaus ir specialiai sudaryta darbo grupė, tačiau laikinai administracijos direktoriaus pareigas einanti pavaduotoja Inga Cibulskienė patikino, kad tai nebuvo numatyta, nes darbo grupė į posėdį rinksis penktadienį, tai yra šiandien. Nebuvo numatyta ir nebuvo pateikta bent minimalaus pristatymo, paaiškinimo, kurios seniūnijos ir kaip turėtų būti jungiamos, kokie pokyčiai numatyti ir pan.

Susirinkime dalyvavo vienintelė I. Cibulskienė, kuri ne kartą akcentavo, kad darbo grupė tik pradės darbą ir viskas pristatyta bus po to. Tiesa, pakeitimai turėtų būti teikti jau šį mėnesį posėdžiausiančiai tarybai, tad laiko ne marios. Lukšių seniūnas Vidas Cikana svarstė, kad neapgalvotai ir skubotai priimti sprendimai bei jų rezultatai gali atsisukti bumerangu ir už tai kažkas privalės prisiimti atsakomybę.

Nors ne vienas seniūnas teiravosi, ar susirinkime taip ir nepasirodys rajono meras Juozas Bertašius, į klausimą atsakyta nebuvo, o meras taip ir nepasirodė. Galbūt tiesiog nenori atsakinėti į klausimus, nes sprendimas dėl seniūnijų skaičiaus mažinimo ypač nepopuliarus.

„Ar mes bent galime teikti kažkokius siūlymus?“ – teiravosi Plokščių seniūnė Laimutė Miliūnienė.

Laikinoji administracijos direktorė patikino, kad galima, tačiau bent jau susitikimo metu jokie konkretesni siūlymai, išskyrus tai, kad seniūnai pageidautų mišrios valdymo sistemos, pateikti nebuvo. Ne kartą teko girdėti ir seniūnų priekaištus, kam apskritai užduoti klausimus, jei nė į vieną iš jų nėra aiškaus atsakymo.

Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis teiravosi, koks likimas laukia Barzdų mokyklos skyriaus. Ar šiais metais planuojamas jo uždarymas? I. Cibulskienė tik užsirašė seniūno klausimą į užrašų knygelę. Kitas klausimas, ar planuojama pirkti socialiniams darbuotojams žadėtus automobilius. Tyla. Vėliau patikslinimas iš I. Cibulskienės lūpų, kad kol kas lėšų tam nenumatyta.  

Ne vienas seniūnas piktinosi ir UAB „Šakių komunalinis ūkis“ vykdoma politika, išrašinėjamomis sąskaitomis, vadindami tai seniūnijų terorizavimu, tačiau laikinoji administracijos direktorė patikino, kad situacija administracijai žinoma. Viskas. Susirinkimas baigtas. Tik čia dar prabyla Lukšių seniūnas, keldamas klausimą, ar būtent taip ir turi dirbti administracijos darbuotojas, už pavadavimą dar gaunantis ir nemenką priedą.

„Kai mes vaduojame vienas kitą, jokie priedai nemokami. O čia? Atėjom pasėdėjom ir skirstomės. Va, kaip reikia dirbti!“ – komentavo V. Cikana.

Iš susitikimo seniūnai skirstėsi neskubėdami, mąstydami ir svarstydami, ar verta į tokius surinkimus apskritai važiuoti. Juk gaištamas laikas, naudojamas kuras, o susirinkus suteikiama galimybė tiesiog pasikalbėti tarpusavy.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.