Žiedinėmis sankryžomis turėtume važinėti jau šiais metais

sankryzaPraėjusiais metais visi kantriai laukė kol bus įrengtos žiedinės sankryžos Šakiuose ir Griškabūdyje. Nesulaukė - su rangovu buvo nutraukta sutartis. Lietuvos automobilių kelių direkcija viliasi, kad šiais metais situacija nepasikartos ir sankryžos iki rudens bus įrengtos.

Nuotr. Pernai pradėtos įrenginėti sankryžos liko neužbaigtos, o sutartis su rangovu nutraukta. Tikimasi, kad šiais metais panaši situacija nepasikartos.

Kovo pabaigoje buvo surengtas naujas konkursas Šakių, Griškabūdžio ir Pilviškių sankryžoms pabaigti. Praėjusią savaitę buvo atplėšti vokai su pasiūlymais ir šiuo metu, kaip tikino Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Skrodenis, tikrinama bei vertinama pateikta medžiaga. „Reikia labai atidžiai išnagrinėti pasiūlymus, nesvarbu, kad gali būti pasiūlyta mažiausia kaina, bet gali neatitikti kai kurių reikalavimų. Kai bus sudaryta prioritetinė eilė, per savaitę ar dvi, galėsime įvardinti ir konkretų laimėtoją“, - kalbėjo E. Skrodenis. Jis tikino, kad šiais metais darbai tikrai bus baigti ir jau rudenį bus galima važinėti rekonstruotomis žiedinėmis sankryžomis tiek Šakiuose, tiek Griškabūdyje.

Minėtų sankryžų įrengimas buvo pradėtas pernai, tačiau darbai strigo kaip niekad. Pavasarį konkursą laimėjusi UAB „Klaipėdos keliai“ darbus pradėjo vasarą ir, nors žarstėsi pažadais, taip ir neįstengė jų užbaigti. Galiausiai, ko šalyje iki šio atvejo nebuvo buvę, Lietuvos automobilių kelių direkcija su įsipareigojimų neįvykdžiusiu rangovu nutraukė sutartį.
 
Po tokio fiasko ne vienas kritikavo viešuosius pirkimus, kai pasirenkamas mažiausią kainą pasiūlęs konkurso dalyvis, bet nežiūrima, kokius darbus jis atliko anksčiau, kokie yra kvalifikaciniai gebėjimai, galimybės ir pan. Automobilių kelių direkcija tikisi, kad šįkart nepasikartos pernykštė istorija ir rekonstrukcijos darbus užbaigs kvalifikuota bendrovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.