Išsipildė didžiausia lekėtiškių svajonė

lekeciu darzelio atidarymas
Nuotr. Simbolinę Lekėčių darželio įkurtuvių juostelę perkirpo (iš dešinės) rajono meras Edgaras Pilypaitis, UAB „Dinaras“ vadovas Giedrius Juškauskas ir Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorius Linas Adomaitis.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį pirmadienį Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre – džiaugsmingas sujudimas. Čia vyko iškilminga vaikų darželio atidarymo šventė. Bendruomenei duris atvėrė naujai sutvarkyti pradinių klasių kabinetai ir beveik ketvirtį amžiaus lauktas vaikų darželis, dar vis kvepiantis dažais ir naujais baldais.

„Svarbiausia – pamatai, ant kurių statomas visas žmogaus gyvenimas. Už tų pamatų tvirtumą atsakingi tik suaugusieji. Vaikai – tai tarsi gyvi mūsų laiškai, siunčiami į ateitį“, – pradėdama darželio atidarymo iškilmes kalbėjo Lekėčių bendruomenės moterų klubo vadovė Vaida Brazaitienė.

Pasak jos, atrodo, visai paprasti žodžiai: „vaikų darželio atidarymas Lekėčiuose“, bet kiek daug jie reiškia lekėtiškiams, kurie darželio laukė daugiau nei dvidešimt metų. Nuo šios dienos vaikai turės galimybę savo laimingą ir kūrybingą vaikystę leisti naujoje, gražioje ir saugioje aplinkoje.

Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorius Linas Adomaitis pasidžiaugė, kad į mokyklos bendruomenės gretas netrukus įsijungs 30 pačių mažiausių Lekėčių gyventojų, kad galbūt ir pats miestelis pradės augti tuomet, kai žmonės sužinos, jog čia yra vaikų darželis. Jis dėkojo rajono merui Edgarui Pilypaičiui, Lekėčių seniūnui Ričardui Krikštolaičiui, buvusiam Lekėčių bendruomenės pirmininkui Arūnui Matusevičiui, seniūnaitei Rasai Adomaitienei, UAB „Dinaras“ vadovui Giedriui Juškauskui ir visiems, kas prisidėjo prie to, kad ši džiugi vaikų darželio atidarymo šventė įvyktų.

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Seimo narė Irena Haase. Ne tuščiomis į šventę atvyko ir seniai laukto darželio atidarymu džiaugėsi rajono savivaldybės vadovai, vaikams skirtas dovanas įteikę jų auklėtojoms Bernadetai Gaulienei, Astai Pakalkienei ir Irenai Stanislovaitienei.

E. Pauliukėno teigimu, lekėtiškiai galbūt dar tiek pat metų būtų neturėję darželio, jei ne prie valdžios vairo stojusi nauja komanda, kuri šį projektą įsirašė į prioritetinių sąrašą.

 „Kaip vienas iš ilgiausiai taryboje dirbančių žmonių, noriu viešai atsiprašyti Lekėčių bendruomenės, jog mes nuo pat 1992-ųjų nesugebėjome išjudinti valdžių, kad šitas objektas atsirastų prieš 20 metų“, – kalbėjo vicemeras Bernardinas Petras Vainius, pabrėždamas, jog nors ir reikėjo laukti ilgus metus, vaikai turės savo darželį ir ne bet kokį, o pastatytą labai kokybiškai, nes viską G. Juškausko vadovaujami statybininkai darė kaip sau.

Vicemeras pajuokavo, jog 20 metų buvo laukta ne veltui – dar 20 metų jokio remonto nereikės. Pasak jo, visos šios ir kitos investicijos bus dedamos ateičiai, kad augtų lekėtiškių šeimos, augtų Lekėčiai ir miestelis taptų Kauno priemiesčiu.

Lekėčių gaspadorius R. Krikštolaitis dėkojo rajono valdžiai, kad šis projektas buvo taip greitai įgyvendintas ir viskas padaryta geriau nei buvo numatyta pagal planą.

Rajono meras, įvardytas kaip Lekėčių darželio krikštatėvis, kalbėjo, kad neskaičiavo, kiek kartų į statybų aikštelę buvo atvykęs ir pats, ir vicemeras, ir administracijos direktorius, ir projekto vadovas Aurimas Staugaitis, „kuris sutvarkė visus popierius taip, jog žodis taptų kūnu“.

„Mes dėliojam tokią strategiją, kad turime atsigręžti į tuos potencialiai galinčius vystytis centus ir juos stiprinti. Lekėčiai yra vienas iš jų“, – kalbėjo meras, žadėdamas nesišvaistyti tuščiais pažadais. Lekėčių bendruomenės pirmininkės Irenos Puskunigienės teigimu, šis darželis tobulas ir pats moderniausias rajone, tad lekėtiškiai dabar turi galimybę konkuruoti su kitais darželiais ir priimti vaikučius iš kitų seniūnijų.

Simbolinę įkurtuvių juostelę perkirpo rajono meras, darželio ir statybų vadovai. Lekėčių šv. Kazimiero parapijos klebonas Ričardas Kmitas pašventino naujai rekonstruotas darželio ir pradinių klasių patalpas. Maži ir dideli bendruomenės nariai bei svečiai suskubo paskui jį apžiūrėti, kaipgi atrodo nauji kabinetai ir grupės. Visiems tai buvo didelis džiaugsmas. Vaikai skubėjo apžiūrėti grupėje esančius žaislus, o suaugusieji džiaugėsi, kad jų vaikai darželyje turės kuo užsiimti, nes čia begalė naujų žaislų. Po tokios šventės ne vienas būsimas darželinukas nenorėjo išeiti namo. Vadinasi, čia gera, čia – kaip namuose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.