Prie rajono moksleivių tarybos vairo – nauja vadovė

jaunimas moksleiviu taryba
Lietuvos moksleivių sąjungos vėliavą laiko buvusi Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkė Austėja Ižganaitė (kairėje) ir naujai išrinkta Urtė Vizgirdaitė, žadanti tęsti pradėtus darbus bei stiprinti tarybą. D Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Ketvirtadienį į rinkiminį susirinkimą rinkosi Šakių rajono moksleivių taryba. Beveik dvejus metus tarybai vadovavusi Austėja Ižganaitė vairą perleido naujai pirmininkei.

Savo veiklos ataskaitą pristatydama A. Ižganaitė pasidžiaugė, jog tarybai priklauso 10 mokinių savivaldų, 10 savanorių. Ji teigė, jog pirmininkaudama dėmesį ypač skyrė savanorių kompetencijoms, nes mano, jog tai tiesiogiai priklauso, kokius rezultatus iš veiklos gaus visi rajono moksleiviai. Tad buvo surengtas ne vienas neformalus susitikimas, kur aptartos įvairios temos, pavyzdžiui, apie teisingą komunikavimą, organizuoti mokymai. Apskritai darbas daugiausiai vyko trijuose pagrindiniuose komitetuose: rinkodaros, darbo su savivalda bei komunikacijos kartu su renginių organizavimu.

„Aš visada turėjau strategiją, ką noriu padaryti, bet šiais metais parašėme strategiją darbo su savivalda komitetui. Joje tikrai atrinkta labai daug sričių ir ji skirta ne tik savanoriams, bet ir mokyklų pirmininkams. Nepavyko jos visos įgyvendinti, bet labai džiaugiuosi, kad darbas tikrai pasistūmėjo, tikiuosi vėliau išsivystys į tai, kad kiekvienas komitetas turės strategiją, pagal kurią dirbs“, – kalbėjo A. Ižganaitė, pasakojusi apie įgyvendintus projektus, jaunimo atstovavimą kitose organizacijoje ir pan. Gana sėkmingas buvo renginys „Rūkymas: ar tau to reikia?“, sulaukęs 80 dalyvių, kur patys moksleiviai kūrė planą, kaip spręsti rūkymo problemą bei daromą žalą.  

Pirmininkę džiugina ir įdiegtos naujovės, pavyzdžiui, naujienlaiškiai, kuriuose apžvelgiama trijų mėnesių moksleivių tarybos veikla ir tada aiškiai matyti, kas nuveikta ir ką apskritai ta moksleivių taryba veikia. Taip pat, anot A. Ižganaitės, pavyko sutvarkyti socialinių tinklų komunikaciją, ypač ją džiugina, kad šiuo metu taryba finansiškai stabili.

„Man buvo labai smagu pirmininkauti ir bendrauti su šiais savanoriais. Labai smagu žinoti, kad rūpinamės ne tik savimi, bet ir visuomene, kurią kuriame ir kurioje gyvensime“, – sakė A. Ižganaitė.

vizgirdaite
Vienintelė kandidatė į moksleivių tarybos pirmininkus – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos dešimtokė Urtė Vizgirdaitė, kuri taryboje savanoriauja tik pusmetį, bet jaučiasi susipažinusi tiek su veikla, tiek ir darbo su jaunimu specifika. Ji aktyviai dalyvauja savo mokyklos veikloje, yra mokyklos prezidentė, o organizacijoje kelia pagrindinį tikslą – atstovauti mokiniams, išklausyti jų nuomonę, į kylančias problemas rasti geriausius sprendimus. Taip pat žadėjo organizuoti mokymus bei neformalius susitikimus savanoriams, stiprinti bendrystę, tęsti ir plėsti pradėtus darbus. U. Vizgirdaitė į pirmininkes išrinkta vienbalsiai.

Sveikinimai naujajai pirmininkei bei padėkos ankstesnei skambėjo ir iš savivaldybės atstovų: jaunimo koordinatorės Danutės Jurgutienės bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Dariaus Aštrausko.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.