Nuteistas policininkas prašo sušvelninti bausmę

Dėl važiavimo išgėrus ir mirtinai sužeidus dviračiu važiavusį Joną Š. nuteistas buvęs Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius teismo prašo sušvelninti jam skirtą bausmę.
 
Pernai rudenį Marijampolės rajono apylinkės teismas pripažino, jog buvęs Šakių policijos pareigūnas V. Demenius neblaivus vairavo automobilį ir mirtinai sužalojo paauglį dviratininką bei paliko jį be pagalbos. Teismas žuvusio tėvams priteisė po 100 tūkst. litų neturtinės žalos, vaikino dviem broliams ir seserei - po 35 tūkst. litų. Kaltinamajam teismas skyrė šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kaltę neigiantis V. Demenius šį nuosprendį apskundė Kauno apygardos teismui. Savo skundą nuteistasis motyvuoja sunkia sveikatos būkle ir pirmosios instancijos teismo priėmusio sprendimą, šališkumu. Skundas pradėtas nagrinėti kovo mėnesį. Praėjusį ketvirtadienį įvyko antrasis teismo posėdis. V. Demenius prašo sušvelninti jam skirtą laisvės atėmimo bausmę ir atsižvelgus į nuteistojo finansinę padėtį, sumažinti žuvusiojo šeimai priteistą sumą ne didesne nei 50 tūkst. litų suma. Teismas nutartį skelbs gegužės 3 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px