Planuojamas visuotinis žemdirbių suvažiavimas

Praėjusį pirmadienį Žemės ūkio rūmuose vykusiame pasitarime buvo nuspręsta kovo 22 dieną surengti visuotinį šalies žemdirbių suvažiavimą. Tiek rajono, tiek visos šalies žemdirbiai raginami aktyviai dalyvauti planuojamame suvažiavime ir išsakyti dabartines kaimo gyvenimo ir ūkininkavimo problemas.
 
Pirmadienį Žemės ūkio rūmuose gausiai susirinkus Lietuvos žemdirbių atstovams buvo nuspręsta kovo 22 dieną Kaune, sporto halėje, surengti visuotinį žemdirbių suvažiavimą, į kurį planuojama pakviesti Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, žemės ūkio ministrą prof. Virgilijų Jukną ir kitus valdžios atstovus.

Susitikimo metu abejonių, ar visuotinis suvažiavimas reikalingas, nekilo. Rūmų vicepirmininkas Sigitas Dimaitis teigė, jog suvažiavimas – puiki galimybė ne tik aptarti esamas problemas, bet ir patiems žemdirbiams pasiūlyti priimtiniausius jų sprendimo būdus. Anot jo, naujoji valdžia yra atvira pasiūlymams, todėl turime nesnausti, siūlyti savo idėjas.

Suvažiavime planuojama aptarti dabartinę žemės ūkio situaciją, padėtį grūdų, gyvulininkystės, pieno, daržovių ir vaisių sektoriuose. Bus aptarta 2014-2020 metų ES finansinė perspektyva ir kokia dalis lėšų teks žemės ūkio finansavimui.

Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Bronius Markauskas sako, kad būtina peržiūrėti žemės mokesčio įstatymą, aptarti pasigirstančius ketinimus žemės mokestį sujungti su nekilnojamo turto mokesčiu. Be to, būtina aptarti žemės pardavimo užsieniečiams problemą, nes greitai baigsis žemę užsieniečiams parduoti draudžiantis pereinamasis laikotarpis.

Pasitarime nutarta sudaryti darbo grupes rajonuose. Darbo grupėms priklausys rajonų savivaldybių administracijos Žemės ūkio skyrių vedėjai, ŽŪR savivaldos organizatoriai, Lietuvos ūkininkų sąjungos, Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos ir Lietuvos jaunųjų ūkininkų ratelių sąjungos rajoninių skyrių vadovai, kitų rajonuose esančių žemdirbiškų asociacijų bei žemės ūkio bendrovių atstovai. Šios darbo grupės organizuos rajonų ūkininkų surinkimą ir nuvežimą į Kauną, lėšų rinkimą rajonuose, organizacinei suvažiavimo darbo grupei pateiks rajono žemdirbių siūlymus ir pastabas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.