Jaunimo lyderė – griškabūdietė Agnė Paškauskienė

jaunimo lyderis
Nuotr. Agnei Paškauskienei (kairėje) „Jaunimo lyderio“ apdovanojimą įteikė Šakių rajono savivaldybės tarybos narys, Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Tautvydas Šukys ir rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė.

Praėjusį ketvirtadienį kavinėje-picerijoje „Kiba“ vyko tradicinė, nuo 2008 m. organizuojama jaunimo konferencija „Įjunk šviesą“, kurioje apžvelgta, ką jaunimas nuveikė per šiuos metus, o patiems aktyviausiems įteikti apdovanojimai.
 
Šiemet apdovanojimams gauti buvo pasiūlyta 16 pretendentų septyniose nominacijose. „Jaunimo lyderio“ nominacijai buvo pasiūlyti trys kandidatai, iš kurių šio titulo verčiausia, kaip nusprendė Šakių rajono Jaunimo reikalų taryba, – Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkė Agnė Paškauskienė. Jos iniciatyva 2016 m. rugpjūčio 1–5 d. įvyko kultūrinis-edukacinis projektas „Keliaujančios architektūros dirbtuvės: KVADRATU“. Septynių savanorių architektų ir menininkų komanda, atvykusi į Griškabūdį, suvienijo daugelį miestelio gyventojų. Sutelkę grupę vaikų bei jaunimo jie atnaujino autobusų stotelę, šalia Vaikų dienos centro įrengė vaikų žaidimų aikštelę – leidosi į kūrybišką miestelio gražinimo procesą.

Visi puikiai žino, kad reikia žmonių, kurie padeda jaunimo sumanymus įgyvendinti. Tad antroji nominacija „Jaunimo partneris“ skirta išrinkti labiausiai jaunimą skatinantį ir remiantį asmenį ar organizaciją. Šiai nominacijai buvo pasiūlyti keturi pretendentai. Kaip buvo kalbėta renginyje, partnerių netrūksta, o geriausių geriausiu išrinktas jaunimui visada atviras ir puikiai pažįstamas Zanavykų muziejus bei jo direktorė Rima Vasaitienė. Ačiū ištartas Zanavykų muziejaus darbuotojams už jaunimui skirtų edukacinių užsiėmimų organizavimą bei bendradarbiavimą su rajono jaunimo organizacijomis.

Šakių jaunimas padedant partneriams gali kurti įspūdingus renginius bei projektus. Sakoma, kad gerą lyderį išugdyti galima tik geroje organizacijoje, tad buvo išsiaiškinta, kokia organizacija šį darbą atlieką geriausiai. Nominacijoje „Geriausia jaunimo organizacija ar organizacija, dirbanti su jaunimu“ apdovanotas Šakių sporto klubas „Audra“. Apdovanojimas klubo prezidentei Linutei Čikanavičienei įteiktas už įvairiapusę sportinę veiklą, propaguojant sveiką gyvenimo būdą bei skatinant jaunimą siekti užsibrėžtų tikslų.

Ne mažiau svarbi ketvirtoji nominacija „Jaunimo iniciatyva“. Iš keturių pretendentų už jaunimo kūrybiškumo ir iniciatyvos skatinimą išrinkta Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių iniciatyva „Meno dienos PLYTA“.

Šiais metais antrą kartą surengtas pernai vasarą Šakiuose startavęs naktinis 3x3 krepšinio turnyras. Renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo ne tik rajono, bet ir Lietuvos mastu. Naktinis krepšinio turnyras apdovanojimuose išrinktas „Jaunimo renginiu“. Apdovanojimas įteiktas renginio organizatoriui Mariui Pavalkiui. Beje, Marius praėjusiais metais buvo išrinktas jaunimo lyderiu.

Aktyviausiam rajono jaunimui netrūksta iniciatyvos, daug naudingos veiklos padaryta garsinant mūsų rajoną. Paskutinei nominacijai „Jaunimo indėlis Šakių rajonui“ buvo pateikti ir apdovanoti du kandidatai – asociacija Kidulių jaunimo ekologinis klubas „Šerenta“ (vadovė Inga Navlickienė) už Keramikos tradicijų kūrimą Kidulių krašte bei Kudirkos Naumiesčio šaulių kuopa, vadovaujama Antano Varankovo, – už Valkų mūšio, kariuomenės ir visuomenės dienos minėjimą Valkų kalvose ir Lekėčiuose.

Visiems nominantams iš rajono savivaldybės biudžeto skirtos 100 eurų premijos. Susirinkusiems muzikinius kūrinius dovanojo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė, solistė Vismantė Vasaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.