Pagalbos sulaukti įmanoma – tereikia ryžto ir drąsos

kubilius eiciene
Nuotr. LRT žurnalistas Edvardas Kubilius ir Lietuvos verslo moterų tinklo Vilniaus regiono vadovė Vaidilutė Eičienė savivaldybėje pristatė birželio 24 d. Kudirkos Naumiestyje vyksiantį renginį „Įkvėpk“.


Antradienį rajono savivaldybėje lankėsi LRT žurnalistas Edvardas Kubilius ir Lietuvos verslo moterų tinklo Vilniaus regiono vadovė Vaidilutė Eičienė. Svečiai plačiau papasakojo apie birželio 24d. Kudirkos Naumiestyje vyksiantį renginį „Įkvėpk“.
 
Su rajono savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu, Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyrių vedėjomis Rūta Lebedžinskiene bei Leonora Pocevičiūte susitikę E. Kubilius bei V. Eičienė pasakojo, kad Prezidentės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partnerių projektas „Įkvėpk“ dešimties Lietuvos kaimų ir miestelių gyventojams atveš žinią, kad pagalbos nuo priklausomybių, skurdo ir emocinių bėdų kenčiantiems žmonėms sulaukti įmanoma.

Į šių dešimties miestelių sąrašą įtrauktas ir Kudirkos Naumiestis. Tiksliau, iš pradžių buvo pasirinkta Šakių rajono savivaldybė ir tik vėliau nuspręsta, kad renginys bus organizuojamas Kudirkos Naumiestyje. Kaip kalbėjo E. Pilypaitis, renginys šiame miestelyje vyks dėl palankių techninių galimybių. Būtent po susitikimo mero darbo kabinete svečiai su rajono valdžios atstovais vyko į Kudirkos Naumiestį, kuriame susitiko su seniūnijos seniūnu Algirdu Stankevičiumi, socialinėmis darbuotojomis – buvo aptartos svarbiausios renginio gairės.

Projekto metu kiekvienoje aplankytoje gyvenvietėje vyks pusdienio kultūrinė ir šviečiamoji programa, o kiekvienas renginio dalyvis galės gauti socialinių darbuotojų, psichologų konsultacijas, bus sudarytos galimybės bendruomenės problemas aptarti su policijos atstovais.

Verslo moterų tinklas globoja smurtą patyrusias moteris, kurios taip pat taps projekto „Įkvėpk“ dalimi. Vienas svarbiausių tokių susibūrimų akcentų – sėkmės istorijos. Viena sunkumus įveikusi moteris pradeda dizainerės karjerą, tad visuomenei pristatys pirmąją savo drabužių kolekciją. Modeliai – taip pat moterys, kurios, įveikusios bėdas, sėkmingai iš naujo kabinasi į gyvenimą. Šios moterys su Kudirkos Naumiestyje susirinkusiais asmenimis pasidalys skaudžiausiais savo gyvenimo istorijų momentais bei patars, kaip kovoti su baimėmis, smurtu ir kitais dalykais, priverčiančiais kentėti.

Renginio „Įkvėpk“ metu taip pat bus rodomas E. Kubiliaus ir jo kolegų dokumentinis filmas „Gasčiūnai“, pasakojantis apie Joniškio rajono Gasčiūnų kaimo žmones, kuriančius tokį kaimą, kuriame jiems gera gyventi.

Nors renginys vyks Joninių savaitgalį, tiek savivaldybėje apsilankę svečiai, tiek rajono valdžios atstovai viliasi, jog į renginį pavyks sukviesti kuo daugiau žmonių, kuriems jame gvildenamos temos yra aktualios. Tiesa, R. Lebedžinskienė bei E. Pocevičiūtė svarstė, kad susitikime galėtų dalyvauti Šakių vaikų globos namų, vaikų dienos centrų bei kitų įstaigų atstovai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.