Nuo balto lapo – jau dešimt metų

socialiniu paslaugu centrui10
Nuotr. Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė dėkojo toms darbuotojoms, kurios koja kojon ėjo nuo įstaigos įkūrimo. Prie vadovės sveikinimų prisidėjo ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, ir vicemeras Bernardinas Petras Vainius.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių socialinių paslaugų centras į rajono socialinį gyvenimą įsiliejęs jau dešimt metų. Dešimtmečio šventė, kartu pasidžiaugiant ir vis labiau artėjančiomis didžiosiomis metų šventėmis, praėjusį penktadienį vyko Zyplių dvare. Čia skambėjo muzikos kūriniai, liejosi sveikinimai, padėkos...

Nuo balto lapo Šakių socialinių paslaugą centrą 2007 m. balandį pradėjo kurti Vilma Bielskienė, kuri šiai įstaigai vadovauja ligi šiol. Pirmiausiai paslaugos pradėtos teikti senyvo amžiaus žmonėms, pradėta organizuoti pagalba į namus, vėliau atsirado ir techninių priemonių išdavimas, nuoma, transporto paslaugos. 2011 m. įstaiga pradėjo teikti ir dienos socialinę globą, nuo 2016m. pradėti rengti globėjų bei įtėvių mokymai. Iki šiol jau suteiktos 98 konsultavimo paslaugos. Pavyzdžiui, Kudirkos Naumiesčio padalinyje ypač populiarios maudymo, skalbimo paslaugos. Įstaigos vadovė V. Bielskienė lygino, kad 2007 m. Šakių socialinių paslaugų centras veiklą pradėjo turėdamas 22,25 etato, dabar yra 48,65 etatai. Tad augo ne tik paslaugų skaičius, didėjo ir kolektyvas. Būtent kolektyvui V. Bielskienė ir dėkojo dešimtmečio šventėje.

O kolektyvas, tiksliau, administracijos darbuotojos, visų vardu padėkos žodžius bei gėles, dovanas skyrė V. Bielskienei.

„Vienas malonumas dirbti su tokia komanda“, – džiaugėsi įstaigos vadovė ir prie savęs pakvietė darbuotojas, kurios nenuleido rankų ir nuo įstaigos pradžios ėjo koja kojon. Tad joms atiteko ne tik dešimtmečio medaliai, gėlių žiedai, bet ir rajono mero Edgaro Pilypaičio padėkos raštai už sąžiningą, ilgametį darbą bei atsidavimą. Jie buvo skirti šioms darbuotojoms: Renatai Palubinskienei, Audrei Baronaitienei, Reginai Bačėnienei, Zitai Dvaranauskienei, Genovaitei Vabalienei, Audronei Laurinaitytei, Laimai Gedvilienei, Danutei Valaitienei, Janinai Giniūnienei, Odetai Urbaitienei, Virginijai Arbačiauskienei, Birutei Varankovienei, Sonatai Mozūraitienei, Vitalijai Kuncaitienei ir Virginijai Kreičmonienei.

Sveikindamas susirinkusius meras kalbėjo, kad šių darbuotojų darbas kiekvieną dieną kitoks, nes žmonės, poreikiai skirtingi. Jo žodžiais, dirbi lyg ir tą patį, bet kasdien iš naujo. Tad ir jis, ir jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius linkėjo įstaigai sėkmės ir dar ne vieno dešimtmečio, o darbuotojams  – sveikatos.

Visuomenė sensta ir ne vienas, kuris gauna paslaugas, ko gero, jau neįsivaizduoja savo gyvenimo be į namus ateinančio socialinio darbuotojo, be jo pagalbos buityje. Tad sveikinimo žodžiai skambėjo ir nuo paslaugas gaunančios klientės Genovaitės Alinskienės, kuri pati renginyje nedalyvavo, bet jos linkėjimus ir raginimus valdžiai, kad šį darbą dirbantys specialistai turėtų uždirbti daugiau, perskaitė įstaigos direktorės pavaduotoja Aida Baziliauskienė.

Sveikinimo žodžius skyrė bei įstaigos augimu džiaugėsi ir šventėje dalyvavęs Seimo narys Mindaugas Bastys, aplinkinių rajonų socialinių paslaugų centrų vadovai bei atstovai. Rajono seniūnų vardu sveikinimus išsakė Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius, patvirtinęs, kad kas jau kas, bet seniūnai tikrai žino, jog Šakių socialinių paslaugų centro teikiamos paslaugos gyventojams itin reikalingos.

„Užjaučiu šį darbą dirbančias moteris. Yra vienas vyras? Matyt, netyčia... Kas šeimoje neslaugė mamos ar tėčio, nesupras, bet užjaučiu, nes darbas ypač sunkus“, – sveikindama Šakių socialinių paslaugų centrą dešimtmečio proga kalbėjo rajono neįgaliųjų koordinacinės tarybos pirmininkė Janina Jokūbaitienė.

Šventės metu muzikinę programą skyrė Šakių rajono meno mokyklos atstovai, meninę programą dovanojo ir rajono literatės. Tad su muzika, gausybe padėkų bei sveikinimų ir viltimi, kad bus dar reikalingesnis rajono gyventojams, Šakių socialinių paslaugų centras žengė į kitus metus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.