Pavasarinė ateitininkų akademija suorganizuota Lukšiuose

Praeitas savaitgalis Lukšiuose buvo ypatingas: prieš Šv. Velykas čia sugužėjo ateitininkai iš visos Lietuvos, miestelio bažnyčioje dalyvavo daug kunigų, kurie klausė išpažintis, vyko Šv. Sakramento adoracija.
 
Moksleivių ateitininkų sąjunga keturis kartus per metus savo nariams organizuoja akademijas. Pavasarinė šių metų akademija vyko balandžio 11-15 dienomis Lukšių gimnazijoje. Kaip papasakojo akademijos vadovas Paulius Mieželis, akademija – tai renginys, skirtas ugdyti moksleivių dvasią ir protą. „Šios akademijos tema – „Vaizduotės krikštas“. Dalyviai gilinosi į vaizduotę, kaip tikėjimas gali padėti atverti vaizduotę ir kaip galima per meną įžvelgti amžinuosius dalykus. Į šią akademiją pateko mokiniai, kurie atliko užduotį – pasirinkę krikščionį menininką parašė rašinį, pristatydami jo kūrybą“,- kalbėjo P. Mieželis.

Šakių „Žiburio“ gimnazijos gimnazistui Domantui ši akademija jau septinta, tad ji turi su kuo palyginti. Domantas teigė, kad ši akademija buvo išskirtinė, nes ankstesnių akademijų programa buvo nukreipta labiau į mokslą, o šios - į meną, čia vyravo diskusinis pradas. Akademijos veikloje dalyvavo Lukšių gimnazijos mokinė Gustė. Štai ką ji pasakoja: „Apie renginį sužinojau perskaičiusi skelbimą. Jis iškart patraukė mano dėmesį. Internete pasiieškojau daugiau informacijos ir panorau dalyvauti. Į šią akademiją ne taip jau ir lengva pakliūti – reikėjo parašyti rašinį, ir tik geriausieji patenka į akademiją. Deja, rašinio nespėjau parašyti, tačiau parašiau laišką akademijos organizatoriams ir jie mane priėmė. Kiekvieną dieną vyko po 1 – 2 paskaitas, buvo rytinės bei vakarinės maldos ir Šv. Mišios Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje. Į akademiją atėjau nė vieno žmogaus nepažinodama, buvo keista, bet jie sutiko mane labai šiltai. Akademikai  yra labai draugiški, malonūs, visada randame, apie ką pakalbėti.“

Beje, įėjimas į renginius, paskaitas buvo laisvas, galėjo dalyvauti visi norintys, ne tik akademijos dalyviai.  

Paskaitą „Vaizduotės krikštas: apie krikščioniškosios kultūros kūrimą“ skaitė vyskupas Kęstutis Kėvalas, apie meno ir religijos santykį pasakojo istorikas dr. Liudas Jovaiša. Apie iššūkius kultūroje kalbėjo VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas doc. Dr. Benas Ulevičius, aktuali buvo Ramūno Aušroto paskaita „Apie populiariąją literatūrą ir religinį kičą“. Moksleiviai susitiko su menininkais: dailininku, katalikų radijo „Mažoji  studija“ įkūrėju Vaidotu Žuku bei kino režisieriumi Andriumi Stoniu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.