Vaikų teatras užaugo: „Kaukučiams“ - 25-eri!

kaukasVaikų teatro vadovė Laima Kajokaitė nusišypso, kai gatvėje sutinka kartu su jos teatru užaugusius pirmuosius artistus. Tačiau ji skuba pas nekantriai laukiančius naujus, teatro kerų užburtus mažuosius “kaukučius”.
 
Nuotr. L. Kajokaitės mokomi mažieji artistai susipažįsta su gyvenimu scenoje.
 
L. Kajokaitė teigia, kad greta suaugusiųjų egzistuoja ir pačių vaikų kuriamas menas, vaikų drama. „Einant į spektaklį, nebūtina apie teatrą daug išmanyti. Viską išmanyti apie teatrą turi teatro aktoriai. Džiaugiuosi, kad tokie yra jaunieji Šakių kultūros centro vaikų teatro ,,Kaukas“ aktoriai“,- teigė vadovė.

 Šiemet 25-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų švenčiantį vaikų teatrą ,,Kaukas“ lankė kelios dešimtys jaunųjų aktorių. Laima Kajokaitė pasakojo, jog 1989m. sėkmingai pradėję savo kūrybinę veiklą aktoriai daug metų buvo vieni geriausių rajone ir už jo ribų. Per 25 gyvavimo metus buvo daug repeticijų, daug išvykų, koncertų, daug sceninės laimės ir... baimės.

„Sunku prisiminti visus aktorius, sunku prisiminti ir virš trisdešimt pastatytų spektaklių. Ir dabar nuslysta veidu šypsena sutikus  jau brandžius Mindaugą Rauktį - Mikę Pūkuotuką ar Karlsoną, Igną Klimaitį – Mažylį ar Zuikutį, Rugilę Guzovijūtę - Trepsę ar Ožką ir kitus“,- pasakojo L. Kajokaitė.

Kiekvienais metais su pavasarine nuotaika aktorius sutinka visų mylimas ,,Scenos pavasaris‘‘, kiekvienais metais jaunieji žiūrovai ploja vis naujam ,,Kauko“ spektakliui.

„Jau tradicine tapo Šakių kultūros centre organizuojama respublikinė vaikų teatrų šventė ,,Šakietukas‘‘. Scenos meno vertybėmis dalijasi bendraminčiai iš Kalvarijos, Klaipėdos, Varėnos, Birštono ir  kitų miestų. Praeiti metai artistams buvo ypač sėkmingi. Respublikinėje vaikų teatrų šventėje ,,Šimtakojis-2013‘‘ jie tapo diplomantais“,- pasidžiaugė L. Kajokaitė.

Dabar net sušilę vaikai repetuoja J. Erlicko ,,Kolumbo Gimtadienį“, kiekvienas jų yra mokomas įsijausti į vaidmenį, gerai atrodyti scenoje, nebijoti žiūrovo.

„Kelinti metai iš eilės nesiskiriu su kolektyvo lyderiais – Ugne Daniūnaite, Ugne Špinderaityte, Jūriu Dumčiumi, Emilija Šuopyte, Laura Miesčionaityte, Aiva Valaityte, Raminta Liubinaite, Milena Masteikaite, Egle Pališkyte ir kitais,- vardijo savo artistus L. Kajokaitė, dėkodama jų tėveliams ir mokytojams. - Jie pirmieji mūsų padėjėjai ir patarėjai. O didžiausias ačiū Jums, mano jaunieji scenos mylėtojai.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.