Šviesa tunelio gale?

vilties ziedas2Agnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Pirmąją spalio dieną rajono seniūnai ir savivaldybės atstovai vyko į Plokščiuose esantį „Vilties žiedą“ apžiūrėti patalpų ir aptarti rūpimus klausimus.
 
Nuotr. Susitikimo metu administracijos direktoriui J. Puodžiukaičiui buvo įteikta bendradarbiavimo sutartis. Ar ji bus pasirašyta paaiškės po rajono tarybos posėdžio.
 
VšĮ vadovė Liucija Jurgilaitienė ir projekto vadovė Gintė Motiejaitienė, paprašytos administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio, trumpai priminė, kam skirta ši įstaiga ir kokia jos paskirtis.

„Vilties žiede“ galės lankytis socialinės rizikos šeimos, kurioms bus skirtos informavimo, konsultavimo, socialinės paslaugos ir laikino apgyvendinimo galimybės. Taip pat čia galės gyventi neįgalieji, kuriems skirta paslauga „Savarankiško gyvenimo namai“. Šiuo metu yra skirta daugiausiai nakvynės vietų (16 vietų iš 20). Taip pat „Vilties žiede“ bus teikiama laikino apnakvydinimo paslauga.

Pasirodo, jog projekto sutartis (su pakeitimais), pasirašyta tik rugsėjo 30 dieną, sutartis mėnesį laiko ėjo „iš rankų į rankas: „Labai gėda pasakyti, bet mėnesį laiko sutartis buvo dingusi, tiesiog vaikščiojo iš kabineto į kabinetą“,- kalbėjo L. Jurgilaitienė.
 
Per didelė apgyvendinimo kaina

Administracijos direktoriui iškilo klausimas, ar nebus sumažintas apgyvendinimo mokestis, kuris siekia 850 litų. VšĮ vadovė atsakė, jog įstaiga dalyvaus konkursuose, projektuose ir stengsis kainą sumažinti, tačiau šiuo metu ji yra tokia, kokia yra.
 
Veiklą vykdys, jei gyvens ir vienas asmuo

„Vilties žiedas“ veiklą pradės nuo spalio 15 dienos. Įstaigos vadovė L. Jurgilaitienė teigė, jog šiuo metu laukia, kol bus patvirtinta veiklos pradžia.

Slavikų seniūnijos seniūnui V. Sprainaičiui iškilo klausimas, ar įstaiga vykdys savo veiklą, jei „Vilties žiede“ bus apsistoję vienas ar du asmenys. Vadovės teigimu, įstaiga savo veiklos nestabdys, jei čia gyvens ir vienas žmogus, tačiau tuomet iškyla klausimas, kiek laiko galės sau tai leisti, atsižvelgiant į su lėšomis susijusius klausimus.

Nors „Vilties žiedas“ savo veiklą pradės jau po keleto dienų, iki susitikimo buvo įdarbinti tik du asmenys, nors planuojama, jog iš viso reikia dvylikos darbuotojų. Anot L. Jurgilaitienės pastarieji labai gerai vykdo savo veiklą ir puikiai susitvarko su pavestomis užduotimis. Belieka tikėtis, kad ir likusieji dešimt dirbs taip pat gerai.
 
Seniūnijų soc. darbuotojų veikla „Vilties žiede“

Susitikimo metu VšĮ „Vilties žiedo“ vadovė ir projekto vadovė iškėlė tokį klausimą, gal seniūnijų socialiniai darbuotojai sutiktų ir norėtų dirbti šioje įstaigoje.

Iš pradžių „Vilties žiedo“ teikiamomis paslaugomis planavo naudotis 3 seniūnijų gyventojai, tačiau dabar šis skaičius išaugo net iki 14. Todėl šis klausimas labai miglotas, nes 14 seniūnijų darbuotojų įstaigoje sutalpinti nebūtų įmanoma, o ir prasmės, rajono seniūnų manymu, nėra.

Mero pavaduotojos manymu, klausimas dėl socialinių darbuotojų veiklos įstaigoje taip pat labai svarstytinas: „Sistema turi būti vieninga. Jei jau seniūnijos kažkam priklauso, tai priklauso visos. Nesiblaškykim ir negriaukim savų taisyklių. Socialiniai darbuotojai neturėtų čia gyventi ar čia būti, nes važinėti už tokias algas, kokios mokamos jiems šiandien, būtų visiškas absurdas. Galime kalbėti nebent apie tam tikrą priklausomumą: susirinkimus, posėdžius, kvalifikacijos kėlimus“,- teigė R. Rauktienė.
 
Paaiškėjo, kas ir taip buvo aišku

Susitikimo metu buvo iškeltas klausimas, kuo gi „Vilties žiede“ socialinės rizikos šeimoms teikiamos paslaugos skirsis nuo Šakiuose esančio Moterų krizių centro teikiamų paslaugų? Pasirodo, beveik niekuo, tik skirtumas toks, jog krizių centre teikiamos paslaugos yra nemokamos. Todėl R. Rauktienė teigė: „Jeigu mes gauname paslaugą veltui, kuri dar ir yra šalia, tai be abejonės tos moterys ir šeimos gyvens ten“.
 
Paslaugomis galės naudotis ir kitos savivaldybės

Nors nebuvo numatyta, jog teikiamomis paslaugomis galės naudotis kitos savivaldybės ar rajonai, tačiau, esant poreikiui, ši paslauga, jei tokių paslaugų nėra jų savivaldybėje, galės būti suteikiama ir jiems.

Įteikė sutartį

L. Jurgilaitienė rajono savivaldybės administracijos direktoriui įteikė bendradarbiavimo sutartį. Ar sutartis bus pasirašyta ir ar rajono gyventojai naudosis „Vilties žiedo“ teikiamomis paslaugomis, paaiškės po rajono tarybos posėdžio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.